Kovancılar'da 'Peygamberler Tarihi' Paneli

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde yazar Hüseyin Sezgin Çelik’in katılımı ile “Peygamberler Tarihi” paneli düzenlendi.

Kovancılar'da 'Peygamberler Tarihi' Paneli
Kovancılar ilçesi Halk Kütüphanesi tarafından Yazar Hüseyin Sezgin Çelik’in konuşmacı olarak yer aldığı “Peygamberler Tarihi” konulu panele düzenlendi.

Panelde konuşan Çelik, “Peygamberlik müessesesine inanılmadan din, yani ilahi emir ve yasaklar söz konusu olmaz. Çünkü peygamberler, Allah Teala’nın insanları irşat için gönderdiği birer ilahi elçi olarak kendilerine vahyolunan ilahi hükümleri, emir ve yasakları yalnız tebliğ etmekle kalmazlar. Aynı zamanda bu hükümleri kendi nefislerinde aynen tatbik eder ve günlük hayatımızda fert, toplum olarak nasıl uygulayacağımızı gösterirler. Peygamberler, herkes tarafından takip edilebilecek üstün vasıflı, yüksek ahlaklı, kamil ve örnek insanlardır” dedi.

Eğitim-öğretim yılında planladıkları birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Selami Demir, katılımcılara asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle kişi ve toplum sorunlarını tanımalarını, kültürel kalkınmaya destek vererek, toplumun genel seviyesini yükseltici ve kamu oyunu aydınlatıcı panel, konferanslarla hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA