Antalya'da Kültür Sanat

ADT, 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' adlı oyunu sahnelecek, ANTDOB, 'Çanakkale Geçilmez' konseri verecek.

Antalya'da 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla 'Çanakkale Geçilmez' konseri verilecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), Barış Eren'in yazıp yönettiği iki perdelik 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' oyunu, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Dekor tasarımını Sinan Yardımedici, kostüm tasarımını Yıldız İpeklioğlu'nun hazırladığı eserde, ışık tasarımı Namık Gürsoy, reji asistanı olarak da Demet Boci görev alıyor.

Yaklaşık 2 saat süren oyunda, Salih Bayraktar 'Tarık', Bahar Işık 'Katrin', Senem Şahin 'Gerda', Gökhan Tüzün 'Peter', Sedat Mayadağ 'Olaf', Oktay Gözpınar 'Mandred', Deniz Alver Çamlıbel 'Anne' rollerini paylaşıyor.

Eserde, bir yanda Avrupa'nın ortasında uygar bir kentte, uygar insanlar arasında dili, dini ve kültürü farklı olduğu için yabancı konumuna düşen daha doğrusu düşürülen, dışlanan, ötekileştirilen Tarık'ın yaşadığı aşk ve beraberinde karşılaştığı sorunlar tiyatro sahnesine yansıtılıyor.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de, cumartesi günü saat 15.00 ve 20.00'de sahnelenecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla 'Çanakkale Geçilmez' konseri verilecek.

Orkestrayı Ömer Yöndem'in yönettiği konserde, soprano Aslı Ayan ve Serap Demirhan Işık, tenor Devrim Demirel, bariton Alaaddin Ataseven solist olarak sahne alacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçıları Burçin Demir ve Serkan Yakan'ın anlatımlarıyla zenginleşecek konserde, Antalya Devlet Opera ve Balesi korosunu Mahir Seyrek yönetecek.
Kaynak: AA