Sur’da 80 ev 20 terörist kaldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyon, bölgede siviller bulunabileceği ihtimali nedeniyle hassasiyetle yürütülüyor.

Sur’da 80 ev 20 terörist kaldı
Sur’da 80 ev 20 terörist kaldı
lçede sivillerin tahliyesi için 6 kez güvenlik koridoru oluşturulmasına rağmen sadece 6 kişi bölgeden çıkış yaparken, üç terörist teslim oldu. Teröristler Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı. Yaklaşık 20 teröristin bulunduğu tahmin edilen iki mahalledeki yaklaşık 80 evde yapılacak kontrol ile operasyonun sona ermesi bekleniyor. İlçede 243 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 245 el yapımı patlayıcının imha edildiği, Operasyonun söz konusu bölgedeki yaklaşık 80 evde yapılacak kontrol ile 6 mahalledeki patlayıcıların infilak ettirilmesinin ardından sona ermesi bekleniyor. Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların yapıldığı Muş’un Varto, Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ile Diyarbakır’ın Silvan ilçeleri ile Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 900’ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi.

Canlı bombaya gözaltı

Öte yandan Van’da bir süre önce teslim olan PKK’lı ile bu teröriste yardım eden 2 kişinin verdiği ifadelerde bir kişi ile ona yardım eden 2 kişinin kentte canlı bomba eylemi gerçekleştireceği öğrenildi. Canlı bomba olduğu ileri sürülen N.Ö. gözaltına alındı. N.Ö.’nün üzerinden başkasına ait nüfus cüzdanı çıktı.

Ahmet Kaya köprüsünü yıktılar

Töreristler Çağ Çağ Deresi üzerindeki Ahmet Kaya Köprüsü’ne öceki gece yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada köprüde büyük hasar oluştu ve kullanılamaz hale geldi. Çevrede bulunan ev ve işyerlerinde de hasar meydana geldi.