Aydın ihaneti moda oldu

Terör örgütünü öven karanlık akademisyenlerin ihanetinden sonra bir bildiri yayınlayan hükümet karşıtı sözde aydınlar, Anayasa sürecine müdahil olacaklarını açıkladılar.

Aydın ihaneti moda oldu
Aydın ihaneti moda oldu
PKK'ya destek bildirisine imza atan pek çok akademisyen bu kez yeni Anayasa çalışmalarını TBMM'ye bırakamayız diye yola çıktı. Bir komite oluşturan aydınlar, süreci yakından izleyeceklerini duyurdu. Yine aynı aydınların çoğunluğunu oluşturduğu bir grup da başka bir bildiri imzalayıp ‘Erdoğan ülkeyi felakete götürüyor' dedi.

ANAYASA SÜRECİ


Aralarında Prof. Ergun Özbudun, Prof. Levent Köker, Prof. Mustafa Erdoğan, Prof. Gençay Gürsoy, Murathan Mungan, Hülya Gülbahar, Tarık Ziya Ekinci, Oman Kavala, Rıza Türmen, Prof. Baskın Oran ile Prof. Murat Belge'nin de bulunduğu bir grup aydın, yeni Anayasa çalışmalarını sadece TBMM'ye bırakmayacaklarını açıkladı. Taksim'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısına Zaman yazarı Şahin Alpay, HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş ile eski Van milletvekili Aysel Tuğluk da katıldı. Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Gençay Gürsoy'un okuduğu basın bildirisine, yeni anaya çalışmalarını izleyecekleri belirtilerek, “Bu sürecin, otoriter bir rejime hukuki statü oluşturma ihtimaline karşı, tüm toplumsal kesimlerin evrensel demokratik değerler çerçevesinde etkili bir irade ortaya koymaları hayati önem taşıyor” ifadesi kullanıldı. Metnin imzacıları arasında HDP'li Ahmet Türk, Prof. Yücel Sayman, Prof. Fuat Keyman gibi isimler de yer aldı.

ERDOĞAN YALANI


Yine daha önce PKK'ya destek bildirisine imza atan pek çok akademisyenin Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi adı altında 7 maddelik yayınladığı bildiride, İMC TV'nin teröre destek nedeniyle uydu yayınından çıkarılması protesto edildi. “Erdoğan Rejimi Türkiye'yi Felakete Götürüyor” başlıklı bildiride, basına baskı yapıldığı öne sürüldü.