Gazipaşa'da İlaçlama Çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'da sineklerle mücadele çalışmaları kapsamında fosseptik çukurları, durgun sular, kanalizasyon ve havuzları ilaçladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gazipaşa'da sorunsuz bir yaz sezonu yaşanması için sinekle mücadele çalışmaları yapılıyor.

Bu çerçevede Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, larva döneminde sinek üremesinin başlıca nedenlerinden olan içi su dolu kaplar ile araç lastiklerini toplayarak imha ediyor.

Sivrisinek, kara sinek, bit, pire, kene, hamam böceği, fare ve benzeri vektör popülasyonlarının halk sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulabilmesi için ilçe merkezi ve kırsal alandaki fosseptik çukurları, durgun sular, kanalizasyon ve havuzlar ilaçlanıyor.

Yetkililer, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek, sinek üremesinin önüne geçmek için açıkta çöp bırakılmaması, dolu kapların ve lastiklerin içindeki suların boşaltılması konularında uyarılarda bulundu.

Kaynak: AA