Buzlu Zeminde Penguenler Gibi Yürüyün

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, özellikle sabah saatlerinde vatandaşlara buzlu zeminde dikkatli olmaları uyarısında bulunarak, “Meslektaşımızın tabiriyle penguen yürüyüşü ile kısa ve iki tarafa sallanarak yavaş yavaş yürümek lazım” dedi.

Buzlu Zeminde Penguenler Gibi Yürüyün
Buzda yürüme teknikleri ile ilgili bilgi veren Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, “Kış mevsiminde malum yollar, kaldırımlar kar, buz oluyor. Karda ve buzda yürürken özellikle kısa adımlar atmak lazım. Bastığımız yeri dikkatle seçmemiz lazım. Buna bir meslektaşımızın tabiriyle penguen yürüyüşü ile kısa ve iki tarafa sallanarak yavaş yavaş yürümek lazım” diye konuştu.

Karaoğlu ayrıca, “Bunun dışında tabi seçtiğimiz ayakkabılar, ekipmanlar önemli. Buzda tutuş özelliği biraz daha yüksek olan ayakkabıları seçmek lazım. Tabanında tırtıkları olan ayakkabıları seçmek lazım. Bütün bunlara rağmen tabi ki yürüdüğümüz alana dikkat etmemiz lazım. İşte elimizde cep telefonu dikkatimizi oraya yöneltmeyecek şekilde yada başka şeylere dikkatimizi yöneltmeyecek şekilde yapmamız lazım. Bastığımız yerin riskli olmadığını görerek ilerlememiz lazım. Bunun dışında eller cepte yürümekte sakıncalı. Eller cepte yüründüğü zaman düşme durumunda hayati sakatlıklarla karşılaşabiliriz. Onun için mümkünse eller cepte olmaması lazım. Birbirini tutarak da yürümek çok mantıklı değil. Bu biri düşecekse ikisi düşecek anlamına geliyor. O yüzden bu yürüme stillerine dikkat etmek lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA