'Tıp Öğrencileri Sempozyumu'

Türk Tıp Öğrencileri Birliğinin bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiği 'Tıp Öğrencileri Sempozyumu' Maltepe Üniversitesinde başladı.

Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde, Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyesi 69 tıp fakültesinden yüzlerce tıp öğrencisini 'İnsani Yardım' teması etrafında bir araya getirecek sempozyum sonrasında tıp öğrencilerinin görüşleri bildiri haline getirilecek.

Organizasyon Komitesi Başkanı Orhan Altınışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada yarın sona erecek sempozyumla ilgili şunları kaydetti:

'Bizler Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak sosyal sorumluluk bilincinin ülkemizdeki hekim adaylarında gelişmesine 64 yıllık tecrübemizle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Farkındalık faaliyetleriyle ün yapmış Maltepe Üniversitesi de böyle bir sempozyuma ev sahipliği yaparak bu alandaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemizde şu an 3 milyona yakın mülteci bulunmakta, sağlığın koruyucuları, geleceğin hekimleri olarak bu konudaki çalışmalarımıza süreklilik kazandırmamız gerekiyor. Her alanda kendimizi geliştirmeye ve öğrencilerimize vizyon kazandırmaya çabalıyoruz. Sempozyum süresince birbirinden değerli hocalarımızı ağırlıyoruz ve onlardan öğrendiklerimizle ileriye daha emin adımlar atabileceğiz.'

- Geleceğin doktorları “Yılın Enleri”ni seçti

Sempozyumda düzenlenen etkinlikte Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TürkMSIC), ülke genelindeki tıp fakültesi öğrencileri arasında yapılan oylamayla yılın en iyilerini de ödüllendirdi. Bu kapsamda Aydilge’nin seslendirdiği Kiralık Aşk 'Yılın En İyi Dizi Müziği', Emre Karayel “Yılın En İyi Erkek Oyucusu”, Mabel Matiz’in seslendirdiği “Gel” 'Yılın En Sevilen Şarkısı' televizyon programı Güldür Güldür de 'Yılın En İyi Eğlence Programı' seçildi.
Kaynak: AA