Yemen'deki Olaylar

Marib ve Tazi'de Husilere yönelik hava saldırıları ile yaşanan çatışmalarda 20 militan öldü.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Marib ve Taiz kentlerinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) yönelik düzenlediği saldırılarda ve çatışmalarda 20 militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı direniş güçlerine bağlı Saba Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Marib'in Sarvah ilçesindeki Husilere ait mevzileri bombalaması sonucu 5 militanın öldürüldüğü, 2 askeri aracın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Koalisyon güçlerinin, Taiz ilinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere ait mevzilere yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında 10 militanın öldürüldüğü, mühimmat taşıyan bir kamyon ile 2 tankın da kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Taiz'in Ez-Zehra, Kellabe, Er-Rabii ve Hazran bölgelerinde Husiler ile Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda ise Husilerden 5 kişinin yaşamını yitirdiği, HDG'lilerden de 7 milisin yaralandığı vurgulandı. Husilerin kentteki yerleşim alanlarına topçu ateşiyle düzenlediği saldırılarda da biri kadın 7 sivil yaralandı.

Kaynak: AA