Of TSO'dan Ahşap Yapı Eğitim Projesi

Of Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Of Teknoloji Fakültesince hazırlanan ''Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi'' projesi kabul edildi.

Of TSO Başkanı Erdal Saral, projenin bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 2013 yılında hazırlıklarını tamamlayıp başvurusunu yaptıkları projelerinin, 3 yıllık inceleme ve araştırma sürecinin ardından onaylandığını, 1 Şubat 2016 tarihinde sözleşmesinin imzalandığını belirtti.

Projenin Of TSO yöneticiliğinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi ortaklığında ve Sözenler Orman Ürünleri Sanayi Ticaret ve İnşaat Ltd ŞTİ iştirakçi firmasıyla yürütüleceğini dile getiren Saral, 'Bu proje üniversite, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirme misyonunu da üstlenmiş olacaktır' dedi.

Saral, projeyle 20 nitelikli ahşap ustası yetiştireceklerini ifade ederek, '12 ay sürecek proje kapsamında ilk üç ay eğitim alacak kişileri belirleyeceğiz. Öncelikli olarak meslek liselerimizin ağaç ve ahşap işleri bölümlerinden mezun olanları tercih etmeyi planlıyoruz. 3 aylık teorik eğitim sürecinin ardından son altı ay proje destekçimiz Sözenler Şirketler Grubu bünyesindeki atölyelerde usta öğreticiler önderliğinde ahşap işlemeciliğini öğrenecekler ve bu proje ile bölgemize 20 nitelikli ahşap ustası yetiştirmiş olacağız' diye konuştu.

Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci ise projenin ahşap ustası yetiştirmeyi amaçladığını kaydederek, 'Eğitim alacak arkadaşlarımız sadece ahşabı değil, ahşap ürünlerin avantajlarını ve teknik bilgilerini öğrenirken muadili ürünler hakkında da bilgilendirilecek. Ayrıca iletişim bilgisi, pazarlama teknikleri, sunuş becerileri gibi konularda da eğitim alacaklar' dedi.

Toplantıya, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Gelişli, Of TSO Genel Sekreteri Murat Zırıh, Sözenler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Sözen, Of Medya Derneği Başkanı Yüksel Yaşar ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA