MHP Bayburt İl Başkanı Burç Açıklaması

'Kurultay için değerli bakanımız, MHP eski başkan vekilimiz Sayın Meral Akşener hanımefendiye, ikide iki olarak delege üyeliğimizi kendisine takdim ettik'.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Türk milletinin aynı geminin içerisinde olduğuna vurgu yaparak, 'Kurultay için değerli bakanımız, MHP eski başkan vekilimiz Sayın Meral Akşener hanımefendiye, ikide iki olarak delege üyeliğimizi kendisine takdim ettik' dedi.

Burç, parti binasında olağanüstü kurultay sürecine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Bayburt teşkilatları olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü hareketin bir adım daha ileriye götürülmesi için var olduklarını dile getiren Burç, 'Biz bu hareket için varız. Bizim davamızda kula kulluk yok. Biz ancak Allah'a kulluk ederiz. 9 Aralık günü biz imzalarımızı verdik. Elbette ki biz bu hareketin ileri gitmesi için varız. Bu teşkilatlarımızın öne çıkıp ileri gitmesi için bu hareketin yükselmesi lazımdır. Kurultay için değerli bakanımız, MHP eski başkan vekilimiz Sayın Meral Akşener hanımefendiye, ikide iki olarak delege üyeliğimizi kendisine takdim ettik' diye konuştu.

Meral Akşener, Sinan Ogan ve Koray Aydın öncülüğünde özellikle 1 Kasım Genel Seçimi sonrasında ülkücü hareketin değişim talebiyle harekete geçtiğini kaydeden Burç, 'Bilindiği gibi 1 Kasım seçimleri sonucu yaşanan hezimet sonrası ülkücü tabanın talep ve baskılarıyla başarısızlığın sebeplerinin tartışılabileceği, gerekirse MHP tüzüğünde bulunan anti demokratik hükümlerin değiştirilmesi amacıyla olağanüstü kongre toplanması için bir çalışma başlatıldı. Tüzük kurultayının toplanması için Meral Akşener, Sinan Ogan ve Koray Aydın'ın topladığı imzalar hukukçular tarafından birleştirilerek noterce onaylandıktan sonra 544 imza, 15 Ocak'ta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'ne teslim edilmiştir' ifadesini kullandı.

Burç, diğer siyasi partilerin Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki bu değişimi istemediklerini ileri sürerek, şunları söyledi:

'Türkiye'de bir başkanlık sistemi gündeme geldi. İktidar başkanlık sistemini referanduma götürmek istiyor. Referanduma götürdüklerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nde eğer bir değişim yapılamamışsa, toparlanma olmamışsa referandumu rahatlıkla Türkiye genelinde çeşitli dubaralarla geçirecektir. Onun için biz şunu istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir adım daha ileri gitmesi için bu imzalarımızı biz verdik. Türk milletinin geleceği için teşkilatlarımızın birlik ve beraberlik içinde çalışması şarttır. Biz aynı geminin içindeyiz. Geminin içinde her türlü siyasi görüşten insanlar var. Bu gemi battığında bütün siyasi görüşü olanların hepsi batmaya mahkum. Onun için Türkiye'de geminin su aldığı kısmı, insanlarımız birlik beraberlik içinde kapatmaya mecburdur.'

Toplantıya, Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Okutmuş ile bazı partililer katıldı.
Kaynak: AA