İyilikder'den Suriye'ye Yardım Çağrısı

İyilikder Genel Sekreteri Çaylı: 'Son günlerdeki gelişmeler sonrası beklenen göç dalgası çok büyük. Acil olarak konserve gıda, çocuk bezi, çocuk maması, battaniye, giyim malzemesi ve mobil mutfak ekipmanları ihtiyacı öne çıkmakta'

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Mustafa Çaylı, Suriye'de son günlerdeki gelişmeler sonrası beklenen göç dalgasının çok büyük olduğunu belirterek, acil olarak konserve gıda, çocuk bezi, çocuk maması, battaniye, giyim malzemesi ve mobil mutfak ekipmanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Çaylı, yaptığı yazılı açıklamada, rejim güçlerinin Halep ve Azez'e doğru ilerlemelerinin on binlerce insanı göçe zorladığını aktararak, yoğun kış şartlarında bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti.

'Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Gün İyilik Günüdür' sloganıyla çalışma başlattıkları bilgisini veren Çaylı, şunları kaydetti:

'Savaşın başladığı günden bu yana Suriye konusunda her alanda yardım faaliyetlerimiz sürmekte. Yakın geçmişte açlık ölümlerinin gerçekleştiği Madaya’da ve yoğun saldırı altında olan Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize yardımlar ulaştırdık. Son günlerdeki gelişmeler sonrası beklenen göç dalgası çok büyük. Acil olarak konserve gıda, çocuk bezi, çocuk maması, battaniye, giyim malzemesi ve mobil mutfak ekipmanları ihtiyacı öne çıkmakta.'

Çaylı, kardeşlik bilinciyle hareket etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, söz konusu göç dalgasına karşı yardım çağrısı yaptı.
Kaynak: AA