Burhaniye'de Engelli Çocuklar Sera İle Tanıştı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 50 engelli genç, ilk kez bir domates serası gördü. İdareci ve öğretmenleri eşliğinde Amt Grup AŞ. ait domates serasına giden gençler, serada domatesin yetişmesini görürken, yapılan ikramları yedi ve değişik bir gün yaşadı.

Selçuk Pirim ise,” Çok güzel. Domates yetiştirmesini öğrendik” dedi.
Özel konukları ağırlamaktan mutlu olduklarını anlatan Ziraat Mühendisi Mehtap Çelik de,”Bu güne kadar birçok misafirimiz oldu. Fakat, en çok mutlu günümüz bu gün. Engelli çocuklarımız bizi ziyarete geldi. Çok mutluyuz. Onlarla seramızı gezdik. Domateslerimize dokunduk. Arılarımızı tanıdık. Domatesin nasıl yetiştirildiğini anlattık. Çok mutluyuz. İyi ki geldiler” dedi.
Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Sevda Padem de,” Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi olarak, çocuklarımızın sosyalleşmesi adına her gün değişik etkinlikler yapıyoruz. Bu gün de çocuklarımızın doğayla iç içe olması adına hep birlikte seraya geldik. Burada domatesin yetişmesini gördüler. Çok mutlu oldular. Bütün iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.
Öğretmen Yağmur Gencan ise,” Bu günkü dersimizi böyle yerde işlemeye karar verdik. Ve buraya geldik. Çocuklarımızın motivasyonu açısından çok önemli. Her şey okulda sınıf ortamında olmuyor maalesef. Böyle şeyler çocuklarımızı neşelendiriyor. Canlandırıyor. Derse olan motivasyonlarını artırıyor. Ayrıca, böyle bir yer görme şansı, sınıfta, sokakta mümkün değil. O yüzden böyle şeyler planlayıp çocukları rahatlatmak adına bu gezileri yapıyoruz. Böyle bir yere, biz de ilk kez geldik. Çok heyecanlandık. Böyle bir serayı ilk kez gördük. Bizim için de güzel bir gün oldu. Mutluyuz” dedi.
