Batman'da Esnafa Faizsiz Kredi

Batman Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, Başbakanlık tarafından verilen 30 bin lira faizsiz kredi desteğinin esnafı rahatlatacağını söyledi.

Taş, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Hükümet Eylem Planında yer alan faizsiz kredi desteğinin başladığını ve kentte 40 kişinin bu destekten yararlandığını bildirdi.

Bölgede yaşayan olaylardan olumsuz etkilenen esnafın iş yapamaz duruma geldiğini savunan Taş, 'Özellikle küçük esnaf siftahsız iş yerini kapatıyor' dedi.

Kentte 1 Ocaktan itibaren 150 kişinin kredi almak için başvuruda bulunduğunu anlatan Taş, şunları kaydetti:

'Başvuru yapan esnaflardan 40 kişiye bu krediyi verdik. Bu kredi esnafı rahatlatır. Yanında eleman çalıştıranların maaşını ödeyecek vergisini ve sigortasını yatıracak. Esnaf şu anda günlük yaşıyor. 'Yarın ne olacak beli değil' diyorlar. Şu anda temennimiz yaşanan sürecin bir an önce bitmesidir. Güzel günler geri döner. Bu böyle devam edecek değil. Şu anda sıkıntılar var. Bu sıkıntıların böyle devam edeceği anlamına gelmez. Bir rahatlama olacak. Bu işin bir çıkışı da olacak. Elbet rahata kavuşacağız. Takdir Allah’ın emri iledir.”

Kaynak: AA