Turhal'da Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Tokat’ın Turhal ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Turhal'da Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
Turhal Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı öğrenciler bilgilendirildi. Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı. Sınıfta kalan öğrenciler İtfaiye ekipleri tarafından sınıftan kurtarıldı. Kurtarma esnasında öğrenciler merak ile izlediler.

Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi.

Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. Tatbikatın sona ermesinden sonra öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.

Tatbikatlar hakkında açıklama yapan Turhal Belediye İtfaiye Çavuşu Murat Öztürk, “Turhal’da eğitim tatbikatlarımız aralıksız olarak devam ediyor. Bugün de itfaiye ekiplerimiz Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine herhangi bir doğal afette yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. Çocuklarımızı doğal afetlere karşı, okullarında çıkabilecek yangın ihtimaline karşı bilgilendiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA