Nijerya'da Terör Mağduru Ailelere Gıda Yardımı

Nijerya’nın başkenti Abuja banliyösündeki Durumi IDP (InternallyDisplacedPerson) Kampına Boko Haram teröründen kaçarak sığınan ve oldukça zor şartlarda yaşayan 168 terör mağduru aileye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından gıda malzemesi yardımında bulunuldu.

TİKA, Nijerya’nın kuzeyindeki Borno eyaleti başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde baş gösteren terör olayları yüzünden yerlerinden edilen ailelere yardım eli uzattı. TİKA tarafından Nijerya makamlarından gelen talepler değerlendirilerek, ilk etapta başkent Abuja’nın banliyösündeki Durumi kampında yaşayan 168 aile için muhtelif gıda malzemesinin yanı sıra, bebek bezi ve bebek maması temin edilerek Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl’ın katılımlarıyla dağıtımı gerçekleştirildi.

Elçilik mensupları ve TİKA yetkilileri, yaklaşık bin terör mağduru Nijeryalının yaşadığı kampta, Nijerya halkının yanlarında olduklarını ifade etti.

Abuja Büyükelçisi Çakıl yaptığı konuşmada, Türkiye ve Nijerya halklarının kardeş olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Nijerya’daki yerlerinden edilmiş kişilerin durumunu iyileştirmek için her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nijerya’ya yapacakları ziyaret vesilesiyle Abuja’daki terör mağduru ailelere insani yardım yapıldığını belirten Abuja Büyükelçisi Çakıl, Borno eyaletine de üç kamyon yardım gönderileceğini, bütün bu yardımların TİKA tarafından yapıldığını, TİKA’nın Nijerya halkı için her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğini kaydetti.

TİKA, terör olayları nedeniyle ülke içi göçlerin had safhada olduğu Nijerya’nın kuzey bölgelerindeki kamplara sığınan Nijerya vatandaşlarına yönelik temel gıda malzemeleri ile sıtmayla mücadele kapsamında cibinlik temini ve ulaştırılması çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA