KİHMED'den YGS Deneme Sınavı

Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED), İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine YGS deneme sınavı yaptı.

KİHMED Başkanı Mustafa Önsay, yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının kapısına adeta kilit vurulduğuna işaret ederek, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu okulların büyük başarılar elde ederek yine önemli seviyelere ulaştığını söyledi.

Dernek olarak imam hatip liselerindeki son sınıf öğrencilerine yönelik YGS deneme sınavı düzenlediklerini ifade eden Önsay, şunları kaydetti:

'Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü dersliklerinde yapılan deneme sınavına 600 son sınıf öğrencisi katıldı. Dernek olarak gençlerimize bir nebze katkımız olsun istedik. Onlara hem bir deneme sınavı olsun hem de üniversitenin dersliklerine alışsınlar diye bu sınavı yapmaya karar verdik. Çok iyi ve başarılı bir sınav geçirdik. Sadece imam hatip okullarımızın değil diğer bazı liselerimizin son sınıf öğrencileri de bu sınava katıldı.'

Önsay, deneme sınavının yapılmasına katkı sağlayan herkese minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA