Değişim Programları Tanıtım Toplantısı DÜ'de Yapıldı

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, öğretim elemanları ve öğrencilerin Erasmus+, Mevlana ve Farabi programları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla “Değişim Programları Tanıtım Toplantısı” düzenledi.

Değişim Programları Tanıtım Toplantısı DÜ'de Yapıldı
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç yaptı. Değişim programlarının dünyayı tanıma, başka kültürleri gözlemleme ve bilgi alışverişinde bulunma gibi önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Genç, devletin bu programlar için ayırdığı bütçe sayesinde öğrencilerin rahatlıkla değişim programlarından yararlanabildiğini ve birey olmanın özgürlüğünü yaşadıklarını ifade etti.

Başka bir ülkede bulunmanın bireye özgüven de kazandırdığını söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, toplantının yararlı olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Değişim programları hakkında bilgiler veren DÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Uzman Mehmet Mert Kaleci, öğrencilerin Erasmus programına bir ya da iki dönem için başvurabildiğini belirterek, Üniversite bütçesi imkanları dahilinde öğrencilerin giderlerinin karşılanabildiğini söyledi.

Değişim programları kontenjanlarını üniversitenin değil, anlaşmaların belirlediğini ifade eden Kaleci kontenjanların, karşılıklı görüşmeler sonrasında artırılabildiğini sözlerine ekledi.

Değişim Programları Tanıtım Toplantısı’nda, Mevlana programı ve yurtiçi üniversiteleri öğrenci değişimini içeren Farabi programı hakkında önemli bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Yaz dönemi için Erasmus staj hareketliliği ile gelecek yıl uygulanacak olan tüm değişim programlarına başvuru süreci hakkında bilgi verilen toplantıda, üniversite seçiminde nasıl hareket edilmesi gerektiği, ders seçimleri, notlandırma sistemi, ödemeler ve barınma ihtiyacı gibi birçok konuda katılımcılar için faydalı değerlendirmelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA