SPK Haftalık Bülteni

Boyner Büyük Mağazacılık AŞ paylarının Borsa İstanbul kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulmasını izleyen ilk işgünü itibarıyla şirket Kurul tarafından resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacak Kurul, Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 14 milyon 300 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2 milyar TL ve Yeditepe Faktoring AŞ'nin 180 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Boyner Büyük Mağazacılık AŞ paylarının Borsa İstanbul kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulmasını izleyen ilk işgünü itibarıyla şirket Kurul tarafından resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacağını duyurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Nurol Yatırım Bankası 160 milyon TL, Vera Varlık Yönetim AŞ 80 milyon TL, Akdeniz inşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ 500 milyon TL, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ 250 milyon TL, Orfin Finansman AŞ 240 milyon TL, ING Bank 2 milyar TL ve Fibabanka 733 milyon 625 bin TL tutarında borçlanma aracı ihracı nedeniyle Kurula başvuru yaptı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama AŞ 1,5 milyar TL ve KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ 1 milyar 850 milyon TL tutarında kira sertifikası ihracı için Kurula müracaatta bulundu.

Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi AŞ de tamamı iç kaynaklardan olmak üzere 15 milyon 750 bin TL'lik bedelsiz sermaye artırımı için Kurula başvuru yaptı.

Kurul, Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 14 milyon 300 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2 milyar ve Yeditepe Faktoring AŞ'nin 180 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

Öte yandan, Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'nin yüzde 99,08 oy oranına sahip hakim ortağı Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 849 bin 774,16 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak yeni payların ihracı dolayısıyla Boyner Perakende’ye tahsisli olarak gerçekleştirilecek sermaye artırımı nedeniyle hazırlanan ihraç belgesi Kurulca onaylanması talebi olumlu karşılandı.

Boyner Büyük Mağazacılık AŞ paylarının Borsa İstanbul kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulmasını izleyen ilk işgünü itibarıyla şirket Kurul tarafından resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacak.
Kaynak: AA