Kütahya'da Termal Otel Açıldı

Kütahya'da işletmeciliği belediyenin iştiraki olan şirket tarafından yapılacak olan 250 yatak kapasiteli termal otelin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kütahya'nın önemli termal merkezlerinden olan Ilıca Mahallesi'ndeki açılış töreni halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, burada yaptığı konuşmada, termal denildiği zaman Türkiye’de akla gelen şehirlerden bir tanesinin Kütahya olduğunu söyledi.

Türkiye’deki 65 termal bölgesinin 9 tanesinin Kütahya’da olduğunu ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

'İlimizde bulunan 9 termal bölgesinin ikisinin merkezde bulunması bizi termal konusunda daha çok çalışma yapmaya ve termale önem vermeye sevk etmektedir. Bu manada termali sadece dinlenme olarak değil de sağlık turizmini de katarak işletmeye aldığımız zaman Kütahya’nın değerinin kat kat artacağını ifade etmek istiyorum. Yoncalı’da bulunan Fizik Tedavi Hastanesi, Dumlupınar Üniversitemizin içerisinde tamamlanma aşamasındaki Fizik Tedavi Hastanemizin açılması ve diğer yatırımcılara da örnek olacak çalışmaların yapılması hepimizin görevi diye düşünüyorum. Kütahya’mızın termal suyu kaynağından çıktığından itibaren hiçbir soğutma işlemi yapmadan insan vücut ısısına en yakın su olma özelliğine sahip. Bu yönüyle de termalimiz diğer illerde bulunan termal sulara göre daha farklı ve daha tercih edilir bir özellikte.'

Vali Şerif Yılmaz ise Kütahya’ya termal veya farklı alanlarda yatırım yapacak olan herkese kapılarının açık odluğunu belirterek tüm kurum ve kuruluşlarla yatırımcılara destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Otel açılışı İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün yapmış olduğu duanın ardından kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

Kaynak: AA