Kosova'daki Protestonun Bilançosu

Muhalefet yanlılarıyla güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede 21 polisin yaralandığı, 5 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kosova meclisinde cumhurbaşkanı seçimi yapıldığı sırada meclis önünde muhalefet yanlıları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedenin bilançosu belli oldu.

Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi'nin cumhurbaşkanı seçilmesine karşı çıkan muhalefet yanlıları, meclis binası önünde emniyet güçlerine molotofkokteyli atmış, emniyet güçleri de eylemcileri dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli su kullanmıştı.

Polisten yapılan açıklamada, çıkan olaylarda 21 polis ve 1 basın mensubunun yaralandığı, 5 göstericinin gözaltına alındığını ifade edildi.

Açıklamada, müdahalenin ardından göstericilerin dağıtıldığı ve muhalefet yanlılarının meclis binası önüne kurdukları çadırların kaldırıldığı bildirilirken, polisin üç noktada, içerisinde 39 molotofkokteyli ve 38 boya şişesinin bulunduğu 6 çanta ele geçirdiği kaydedildi.

Meclisteki milletvekilleri de Thaçi'nin seçimini engellemek için iki kez meclis genel kurulunda gaz bombası atmış, oturuma ara verilmişti.

Protestolara rağmen Thaçi, oylamanın üçüncü turunda oy çokluğuyla Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi.
Kaynak: AA