Bursa'da Yıldırım Mayruk Rüzgarı

Türkiye’nin en önemli moda tasarımcılarından Yıldırım Mayruk, sanat hayatının 50. yılına özel düzenlediği 2023’e Hikayeler defile serisinin 24.’sünü memleketi Bursa’da gerçekleştirdi.

Bursa'da Yıldırım Mayruk Rüzgarı
Usta moda tasarımcısı Yıldırım Mayruk, sanat hayatının 50. yılına özel düzenlenen 2023’e Hikayeler defile serisine memleketi ve meleğe başladığı yer olan Bursa’da devam etti. Mayruk’un 75 seçme eserinin sunulduğu defile, Çelik Palas Otel’de düzenlenirken defilede 15 manken yürüdü. Toplam değeri 500 bin dolarlık koleksiyonun sergilendiği defilenin gelirleri Türk Anneler Derneği’ne bağışlanacak. İzleyenlerin beğenisini kazanan defilenin müzikleri ise Fazıl Say ve Selda Bağcan’ın ilk şarkılarından seçildi. 2023’e Hikayeler serisinin devamı 3 Nisan’da İçel’de, 10 Nisan’da ise Eskişehir’e devam edecek. Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak son defilenin ardından ise Nisan ayının sonunda yeni koleksiyonun defilesi İstanbul’da yapılacak.

Her fırsatta Mayruk’un terzi yamağı olduğunu söyleyen Barbaros Şansal, defilenin Türk Anneler Derneği yararına düzenlendiğini belirtirken, “Biraz daha çocuk okutalım, biraz daha gençlere el uzatalım diye yaptığımız bir gösteri. Yıldırım bey Bursalı olduğu için de ayrıca bir önemi var. Mesleğe burada başladı burada öğrendi. Bu ilk Bursa değil, son bursa da olmayacak. Çok güzel bir davetli topluluğumuz var. Bizim rutin defile gösterilerimizi 50. Yıl kutlamaları içerisinde de devam ettiriyoruz. Aynı zamanda her projede bir sosyal sorumluluk projesi de alarak, kadınlara, gençlere, çocuklara, evsizlere, engellilere, sağlığa, spora destek vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

BARBAROS ŞANSAL’IN YENİ KİTABI YOLDA

Barbaros Şansal’ın ikinci kitabı Prova Odası ise Mart ayında raflara çıkıyor. Roman’ın, son 30 yılın gerçek bir burjuva eleştirisi olduğunu ifade eden Şansal, “Kentlerin ve kentli insanların değişimini anlatıyor. Karşı cinslerin girmesine izin verilmeyen prova odalarını anlatıyor aslında. Tabi ki mesleğimizin getirdiği tecrübeler, yaşanmışlıklar ve anılar var ama hepsi hayali bir kurgu. Gerçek olma ihtimali yok mu, bilmem. Belki bazı tanıdıklarınıza benzetebilirsiniz. Uzun zamandır üzerinde çalışıyordum ben. Bu ikinci kitabım olacak. Böyle bir eser lazımdı. Hem terzilik mesleğini, kaybolan esnafı, tuhafiyeciyi, düğmeciyi, astarcıyı, anlatıyor, hem de 7 yaşında başladığım meslek hayatımı. 50 yılın bir özeti olsun istedim. 26 yıldır da Yıldırım Bey ile birlikteyim. Onun prova odasında yaşadıklarım var. Biraz onları hicvedelim dedik. Kitap şu anda hazır. Son okumaları yapıyorum. Mart ayında raflarda” dedi.

Kaynak: İHA