Orta Kapı Caddesi'nde Düzenleme Yapılacak

EDİRNE – Tarihi Ali Paşa Çarşısı girişinin de bulunduğu Orta Kapı Caddesi'nde düzenleme yapılacak.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan caddede bir ciğercinin açılışını gerçekleştirdi.

Gürkan, açılışta yaptığı konuşmada, tava ciğercilerin yoğun olarak bulunduğu Orta Kapı Caddesinde yeni bir düzenlemeye gideceklerini belirtti.

Tarihi Ali Paşa Çarşısı yanında bulunan Orta Kapı Caddesi’nin geçmişte çok sayıda ciğerci esnafında ev sahipliği yaptığını hatırlatan Gürkan şunları kaydetti: “Orta Kapı’yı eski Edirneliler bilirler aslında ciğercilerin mekanıdır. Geçmişte bütün ciğercilerimiz neredeyse Orta Kapı’daydı. Bir tek Ayşekadın’da bir tane ekstradan ciğercimiz vardı. Edirne Tava Ciğeri’nin bir marka olmasıyla tanıtımının günden güne çok güçlü bir şekilde yapılmasıyla, lezzet kalitesinin artmasıyla ustalarımızın daha nitelikli ürünler ortaya çıkarmasıyla her gün hem Edirne’mizin ismi hemde Edirne Tava Ciğeri’nin ismi bir marka olarak ülkemizin gündeminde yerini alıyor.

Hatta uluslararası düzeyde de bir alanda ve bir çok yarışmada tava ciğer yerini alıyor. Bunda bu güne kadar katkısı olan bütün dostlarımı bütün ciğerci ustalarımı yürekten kutluyorum. Çünkü Edirne her şeyiyle bir bütün. Bugün yeni açılacak olan işyerimizi bu serüvene bu markalaşma değerine yeni bir katkısı olacağından hiç şüphem yok. Bizde Edirne Belediyesi olarak Orta Kapı Caddesi’ni yeni bir anlayışla, yeni bir bakışla tekrar düzenleyeceğiz. Burasını daha da ilgi çeken bir bölge haline getireceğiz.”

Kaynak: AA