Hocalı Katliamı Yıl Dönümü

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, Hocalı katliamı 21.yıl dönümünde kınandı.

AK Parti Ağrı Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında Ermeniler tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kentinde 613 sivilin hayatını kaybettiği katliam kınandı.

İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Edibe İnan, yurt içinde ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyeleri ile birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı'da yapılan katliamı kınadıklarını belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan'ın bugüne kadar ' Bir ananın iki oğlu' olarak ilişkilerini sürdürdüğünü ifade eden İnan, şunları kaydetti :

'Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birliği’nin yaptıkları, insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre sözleşmesi, insan hakları beyannamesi, vatandaş ve siyasi haklar konusunda uluslararası sözleşme, ateşkes zamanında ve askeri çatışmalar zamanı kadın ve çocukların korunması beyannamesine karşı işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelinmiştir.'

Bu suçun insanlık suçu olarak bütün dünyada kınanması gerektiğini ifade eden İnan, Anadolu halkının da bu acıyı yüreğinde hissettiğini söyledi. Yeryüzünde katliamlar yapılarak insanların ölmesinin hiçbir mazeretinin olmadığını belirten İnan,' Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına ve Azerbaycan halkına tekrar başsağlığı diliyoruz' diye konuştu.

Kaynak: AA