Hocalı Katliamı

MemurSen Diyarbakır İl Temsilciliği, 24 yıl önce Ermeni çeteleri tarafından yapılan Hocalı katliamını kınadı.

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, 24 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamı kınadı.

Hocalı katliamı yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Memiş, yaşananların dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olduğunu, Hocalı katliamı ve benzerlerinin tarihe kara leke olarak geçtiğini kaydetti.

Aradan 24 yıl geçmesine rağmen katliamın acılarının tazeliğini koruduğunu dile getiren Memiş, 'Karabağ hâlâ Ermenistan’ın işgali altında bulunmaktadır. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir' dedi.

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Memiş, şunları kaydetti:

'Dün Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze’de, Bayırbucak’ta, genel anlamda Irak’ta, Suriye’de sergilemekte, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir. Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir.'
Kaynak: AA