1. Uluslararası Aşıklar Şöleni

Vatandaşlar, 17 aşıkın sahne aldığı şölene ilgi gösterdi.

Bayburt'ta, '1. Uluslararası Aşıklar Şöleni' organize edildi.

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Avrasya Aşıklar Derneği tarafından düzenlenen ve Bayburt Belediyesinin ev sahipliği yaptığı şölen, Şair Zihni Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Şölende, Erzurum'dan Nuri Çırağı, Cemal Divani, Sıtkı Eminoğlu, Şeyda Erdal, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam, Erol Şahiner ve Zeki Erdali, Kars'tan Mustafa Aydın, Orhan Üstündağ ve İsmail Aladağlı, Gürcistan'dan Aşık Nargile, Aşık Şahbaz ve Aşık Tebriz, Azerbaycan'dan Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca, Van Erciş'ten Ahmet Poyrazoğlu ve Bayburt'tan Aşık Süphani sahne aldı.

Belediye Başkanı Mete Memiş, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un Türk kültür ve tarihinin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Memiş, Bayburt'un İrşadi Babayı, şair Zihni'yi yetiştiren şehir olduğunu anımsatarak, eserlerine ilişkin örnekleri katılımcılarla paylaştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ve davetlilerin izlediği program, aşıklara plaket sunumunun ardından sona erdi.
Kaynak: AA