Sinop'ta İŞKUR'un Faaliyetleri Değerlendirildi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Sinop İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

İŞKUR'un yeni hizmet binasında Vali Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Müdürü Asaf Çalışır tarafından son yıllardaki yaygın ve etkin hizmetleri ile yeni kanun ve yönetmelik değişiklikleri hakkında katılımcılara sunum yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Çetinkaya, Çalışma ve İş Kurumu müdürlüklerinin son yıllarda faaliyet alanları ile ilgili güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Kurumların, vizyonlarına uygun binalarda hizmet vermesinin de çok önemli olduğunu belirten Çetinkaya, 'Çalışma ve İş Kurumu mevzuatı piyasalardaki talebe, sıkıntılara ve sorunlara göre sürekli olarak değişiklikler gösteriyor. Bu anlamda kurumun hizmetlerinden tam olarak yararlanabilmek için kurumun mevzuatında, yapısında ve işlevindeki değişiklikleri takip etmek gerekiyor. İl ve İlçelerimizde yapılacak toplantılarda işverenlerle kurum temsilcileri buluşturularak İlimizin devletimizin sağladığı bu tür imkanlardan maksimum derecede faydalanması sağlanacak' ifadelerini kullandı.

Toplantıya Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer ve Hüseyin Sayın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve diğer kurum ve mesleki kuruluş temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA