Filistinli Vekilden Meclis Binasında Eylem

Filistinli milletvekili Ebu Bekir, hakkında çıkarılan tutuklama emrini protesto ederek parlamento binasında oturma eylemi yaptı.

Filistinli milletvekili Necat Ebu Bekir, hakkında çıkarılan tutuklama emrini protesto ederek parlamento binasında oturma eylemi yaptı.

Ebu Bekir, AA muhabirine parlamento binasından telefonla yaptığı açıklamada, Başsavcılık tarafından hakkında çıkarılan tutuklama emrine ilişkin, 'Bu karara acıyarak, üzüntüyle bakıyorum. Biz İsrail tarafından tutuklanmaya alışmıştık' dedi.

Hukuki ihlaller sebebiyle konuşanları susturmaya ve hukuku çiğnemeye çalışanların olduğunu ifade eden Ebu Bekir, eylemle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Rami el-Hamdallah'a 'Biz Filistin halkından aldığımız yetkiyle buradayız' mesajını verdiğini söyledi.

Başsavcılık, dün, yürürlükteki Ceza Kanunu'nca suç işlediğini gerekçe göstererek Filistinli vekil hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Yönetimi en çok eleştiren Fetih Hareketine mensup milletvekillerinden biri olan Ebu Bekir, daha önce de Filistinli bazı yöneticiler ile bakanları 'yolsuzluk' yapmakla suçlamış, Bakanlar Kurulu da buna ilişkin elindeki delilleri sunmasını istemişti.
Kaynak: AA