Bozdağ'dan HDP'ye çok sert tepki
TBMM Genel Kurulu’nda HDP’li Osman Baydemir’in sözlerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çok sert tepki gösterdi.

Bozdağ, 'Şu anda şiddeti yapan kim? Kanı akıtan kim? Şimdi, burada durup dururken bu kan akıyor mu? Şimdi, şu anda baktığınızda diyelim ki terör saldırıları var, sanki Türk Silahlı Kuvvetleri veya güvenlik güçleri hiç kimse yok kendi kendine bir tarafa doğru kurşun atıyor, oralara operasyon düzenliyor. Peki, bu kadar asker, polis niye şehit oluyor?' diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI
Bakan Bozdağ, sokağa çıkma yasaklarına değinerek, 'Bakın, o bölgede sokağa çıkma yasakları neden ilan edildi? Sivil vatandaşlarımızın kılına zarar gelmesin diye. Eğer sokağa çıkma yasakları ilan edilmemiş olsa sivil vatandaşlarımız zarar görebilirdi. Bugün Sur'da bu kadar süredir hâlâ operasyonlar sürüyorsa bunun ana nedeni Sur'da yaşayan masum, sivil, teröre bulaşmamış ve onlarla birlikte olmayan, silaha elini sürmemiş bir vatandaşımızın burnu kanamasın diyedir. Onun için bunlar uzun sürüyor. Eğer başka ülkeler gibi Türkiye yapmış olsa başka olur ama biz ne yapıyoruz? Bir insanımız en ufacık zarar görmesin diye ona karşı büyük bir hassasiyetle hareket ediyoruz' ifadesini kullandı.

“TAZİYEYE GİTMEK KUTSAMAKTIR”
Bozdağ, bir HDP milletvekilinin teröristin taziye çadırına gitmesine tepki göstererek şunları kaydetti:
'Ankara'da terör saldırısı oldu. Bir canlı bomba geldi, masum insanları ne yaptı? Orada ölümüne neden oldu, şehit oldu 29 tane insan. Şimdi peki ben soruyorum bu işi yapan terörist midir değil midir? Şimdi buna gidip taziyede bulunmak, başsağlığı dilemek, mabetlerde bunu yapmak, burada şehit ettiği insanların ruhuna azap değil midir, terörü kutsamak değil midir? 'İyi yaptın', kahraman görmek değil midir? 30 insanı öldürecek, şehit edecek, siz gideceksiniz onu kutsayacaksınız, sonra 'Ben barış istiyorum, kan dursun diyorum, gözyaşı dinsin diyorum.' Ya böyle barış mı istenir? Böyle kan dursun mu denir?'

“SÖYLEDİN Mİ, KANDİL'E SESLENDİN Mİ?”
Bakan Bozdağ, HDP'lilere seslenerek, 'Hükümete söylediğiniz gibi Kandil'e de söyleyeceksiniz, YPG'ye de, PKK'ya da, KCK'ya da, elinde silah olan, kan döken, kan dökmeyi şeref zanneden bütün herkese söyleyeceksiniz, teröristlere de söyleyeceksiniz. Söyledin mi, Kandil'e seslendin mi? Nerede seslendin? Niye duymadık biz? Hâlâ o Sur'da eli silahlı, askere, polise kurşun yağdıranlar kim? Siviller mi? Siviller mi yapıyor bunu? Elinizi vicdanınıza koyun. Ama bombayı atanı görmeyeceksiniz, hendeği kazanı görmeyeceksiniz, askeri, polisi şehit edeni görmeyeceksiniz, işte Merasim Sokak'ta onca vatandaşımızı şehit edeni görmeyeceksiniz, o masum insanları koruyan askeri, polisi göreceksiniz' diye konuştu.
Bozdağ'ın konuşması AK Parti milletvekilleri tarağından uzun süre ayakta alkışlandı.
