Iğdır'da Obeziteye Karşı 60 Bisiklet Dağıtıldı

Iğdır'da, Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü obeziteyle mücadele projeleri kapsamında öğrencilere 60 adet bisiklet dağıtıldı.

Iğdır'da, Sağlık Bakanlığı’nın 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında öğrencilere 60 adet bisiklet dağıtıldı.

Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Iğdır İl Milli Eğitimin Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile alınan 60 bisiklet, Iğdır Valiliği bahçesinde yapılan törenle öğrencilere dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Alpaslan Erol, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele programı kapsamında ilde öğrencilere dağıtılmak üzere ilk etapta 60 bisiklet alındığını belirterek, 'Bu projede amaç fiziksel aktiviteyi arttırmak, bisikleti alternatif ulaşım aracı olmasını sağlayarak obeziteye engel olmaktır' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da proje ile çocukların sağlıklı ve hareketli bir yaşama yönlendirilerek obezitenin önlenmesinin amaçlandığını dile getirerek, 'Temel amaç obeziteyi önlemek, çocuklarımızı sağlıklı yaşamaya teşvik etmek ve motorlu taşıtlardan ziyade bisiklete binme alışkanlığı kazandırmaktır' dedi.

Törene, Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Ulus da katıldı.

Vali Haner, bisiklet dağıtımının ardından öğrencilerden bisiklete binerken trafik kurallarına da uymalarını istedi.
Kaynak: AA