Iğdır'da Bisiklet Dağıtımı

IĞDIR – Iğdır’da, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında öğrencilere 60 adet bisiklet dağıtıldı.

Iğdır'da Bisiklet Dağıtımı
‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Iğdır İl Milli Eğitimin Müdürlüğü arasında yapılan protokol neticesinde öğrencilere bisiklet dağıtıldı. Iğdır Valiliği bahçesinde yapılan bisiklet dağıtım törenine Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Ulus, İl Milli Eğitim Müdür Hakan Cırıt, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Projeyi tanıtan İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Bakanlıklarının obezite ile mücadele kapsamında 2014-2017 programında yürüttüğü ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında kendilerine gönderilen 60 adat bisikleti yaptıkları ortak protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildiğini belirtti.

Erol, “Bu projede amaç fiziksel aktiviteyi arttırmak, bisikleti alternatif ulaşım aracı olmasını sağlayarak obeziteye engel olmaktır” dedi.

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, de, “Hazırlanmış proje ile temel amaç obeziteyi önlemek, çocuklarımıza sağlıklı yaşamaya teşvik etmek ve motorlu taşıtlardan ziyade bisiklete binmeyi teşvik etmek ve bu kapsamda hava kirliliğinin engellenmesini sağlamaktır. Bu vesile ile kurumumuza verilen 60 adat bisikleti 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine dağıtmaktayız” diye konuştu.

Öğrencilerin bisikletlerini veren Vali Haner ise, bisiklete binerken trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak, “Spor yapmak ve vücudu harekete geçirmek hepimiz için gereklidir. Bisiklete binerek öğrencilerimiz hem çevreye katkıları olacak, hem de sağlıklarını korumuş olacaklar” dedi.

Kendilerine bisiklet verilmesinden dolayı memnuniyetlilerini dile getiren öğrenciler, ilk kez bisiklet sahibi olduklarını, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söylediler.
Kaynak: İHA