Kütahya'da Vergi Haftası

Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önel ve beraberindeki heyet, 27. Vergi Haftası kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Vali Şerif Yılmaz’ı ziyaret etti.



Önel, Valilik Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette yaptığı açıklamada, Vergi Haftası etkinlikleri ve kurum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Kütahya Defterdarlığı olarak verginin tabana yayılması, kayıt dışı ve vergi kaçakçılığının önlenmesi konularında toplumda vergi bilincinin sağlanmasını amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu yönde başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı da bilinçlendirme noktasında gerekli eğitimleri vermekteyiz. Kültür düzeyinin yüksek olduğu toplumlarda vergi tahsilatı daha kolay olmakta. Bilinçli bir vatandaş ödediği verginin hizmet olarak geri döneceğini biliyor. Bilinçsiz vatandaşlarımız ise en yüksek mevzuatı getirsek dahi sıkı bir denetim, vergi ödememe noktasında diretmeleri nedeniyle kayıt dışı ekonomiye sebep oluyor. Vergi bilincinin oluşmasında meslek gruplarına önemli iş düşmekte.'

Merkezi İdare Bütçe gideri ile geliri hakkında da bilgi veren Önel, '31 Aralık 2015 yılı itibariyle Merkezi İdare bütçe giderimiz 1 milyon 451 bin lira, gelirimiz ise 831 milyon lira olmuştur' dedi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise vergi vermenin vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA