Kanada Suriyeli Sığınmacı Almaya Devam Edecek

Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı McCallum, 25 bin Suriyeli mültecinin ardından bu ülkeden mülteci almaya devam edeceklerini açıkladı.

Kanada hükümeti, daha önce vadettiği 25 bin Suriyeli mültecinin yerleştirilmesi işleminin ay sonuna kadar tamamlanmasının ardından sığınmacı almaya devam edeceğini bildirdi.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, getirmeyi hedefledikleri 25 bin Suriyeli mülteci hedefine büyük olasılıkla bu hafta sonu ulaşacaklarını belirterek 'Mülteci alım operasyonu artık küçük ölçekli bir operasyon olacak. Biz kararlaştırdığımız büyük hedefe ulaştıktan sonra mülteci alımı devam edecek ama daha yavaş bir hızda gerçekleşecek' dedi.

McCallum, bundan sonra ''uçak dolusu mülteci'' gelmeyeceğini ancak ülkeye mülteci alımını sürdüreceklerini kaydederek '25 bin hedefine ulaştık. Bu güzel değil mi? Bundan sonra daha fazla mülteci gelecek fakat tam olarak sayısını bugünden söyleyemem' diye konuştu.

Getirilen 25 bin Suriyeli mülteciden yaklaşık 17 binine devletin sponsor olduğunu, geriye kalan 8 bin mültecinin ise özel sponsorluk yoluyla geldiğini açıklayan Bakan McCallum, daha önce 35 bin ila 50 bin Suriyeli mülteci getirilebileceğini söylemiş, tam sayının ise kabine tarafından kararlaştırılacağını belirtmişti.

McCallum, yeni mülteci planıyla ilgili 9 Mart'ta parlamentoya teklif sunacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA