CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Niğde teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İl yöneticileri ve bazı belediye başkanları ile il genel meclisi üyelerinin bulunduğu yaklaşık 60 kişi, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi.

AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, burada yaptığı açıklamada, devletin ve milletin en büyük değerlerinden biri olan Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle alakalı şikayet dilekçesinde bulunacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Ana muhalefet partisi lideri defalarca Cumhurbaşkanımıza hakarette bulundu ve bunu farklı toplantılarda da tekrarladı. Biz bu hakareti kesinlikle kabul edemeyiz. Diğer devletlerin devlet başkanlarına, kendi halkına zulmeden liderlere ve hatta Esed’e sahip çıkıp saygı gösteriyor, aynı saygıyı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na göstermiyor. Halkımız, milletimiz Cumhurbaşkanına sahip çıkıyor ve sahip çıkmaya da devam edecek.'

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Cumhurbaşkanı'na sahip çıkmanın millete, devlete ve ülkeye sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Akdoğan, 'Bazıları beğenmeyebilir ama halkın ezici çoğunluğuyla seçilmiş ve milletin başı olmuş bir kişiye hakaret etmek kimsenin hakkı değil. Bu bağlamda CHP Genel Başkanı haddini aşarak Cumhurbaşkanımıza hakaret etmişlerdir, bunu bizim kabullenmemiz mümkün değil' dedi.

Kaynak: AA