Hükümlülerden Sanat Eseri
Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde hükümlü bulunan mahkumların el sanatları sergisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda açıldı. 28 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergide bine yakın her biri sanat eseri niteliğinde ürün hem sergilenecek hem de satışa sunulacak.

Serginin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, cezaevlerinin artık sadece hükümlerin çekildiği kurum olmaktan çıkarak hükümlülere meslek edindiren kurumlar haline döndüğünü açıkladı.
Yaşadığımız toplumda zaman zaman şahsımızın ya da insanlarımızın karıştığı olaylar neticesinde bir takım suçlar işlendiğini anlatan Şimşek, şöyle konuştu: "Bu suçların neticesinde de devletin koyduğu bir takım yaptırımlar var. Bu çerçevede insanlarımız aldıkları cezanın karşılığını hepinizin bildiği gibi cezaevlerinde çekiyor. Cezaevlerimiz sadece cezaların çekildiği yer olmanın dışına çıkarılmak üzere. Biz, artık cezaevlerimizde mahkumlarımızı hayata hazırlamak ve çıktıktan sonra da girdikleri tarihteki gibi sosyal hayata adapte olmuş vaziyette bulmak istiyoruz. Bu nedenle yurdumuzun dört bir yanında bulunan özellikle açık cezaevlerimizde değişik iş kollarımızda değişik üretime başladık. Bugün burada ağırlıklı olarak Manisa açık ve kapalı ceza evlerimizdeki mahkumlarımızın el sanat ürünlerinin sergisi açılacak. İnşallah bu sergide el emeği ve ürünlerini göreceğiniz hükümlülerimiz sosyal hayata tekrar döndüklerinde hem yeni bir meslek edinmiş olacaklar hem de bu sayede ailelerine de ekonomik anlamda katkı sağlayacaklardır. Bu sergimizin açılışında emeği geçen başta Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”
Konuşmanın ardından kesilen kurdele ile sergi Manisalıların beğenisine sunuldu. Bine yakın el ürünü eserin sergilendiği ürünlerden ilk satın alan ise MESOB Başkanı Hasan Geriter oldu. Geriter, 160 TL’ye yelkenli gemi maketi satın aldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise yapılan eserleri yakından incelerken, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Müdürü İsmet Çelik, Vali Bektaş ve beraberindeki protokol üyelerine eserlerin nasıl yapıldığını anlattı.
Sergiyi gezen vatandaşlar el emeği ürünleri büyük bir dikkatle inceledi.
