Engelleri Aşıp Dünya Evine Girdiler

Nazilli ilçesinde yaşayan engelli Taner ÇobanoğluÖzgür Yılmaz çifti, hayırseverlerin yardımıyla düğünlerini gerçekleştirdi.

Nazilli ilçesinde yaşayan engelli çift, hayırseverlerin destekleriyle hayatlarını birleştirdi.

Yüzde 77 engelli Taner Çobanoğlu (38) ile yüzde 65 engelli Özgür Yılmaz (36) uzun süren arkadaşlıklarını evlilikle süslemek istedi.

Yaklaşık 1 yıldır evlilik hazırlığı yapan engelli çift, maddi imkansızlık nedeniyle bir kaç kez erteledikleri düğünlerini durumdan haberdar olan hayırseverler sayesinde yaptı.

Çiftin Karaçay Mahallesinde yaşayacakları ev, Aymelek Derneği ve hayırseverler tarafından döşenirken Taner ve Özgür çiftine akülü tekerlekli sandalye armağan edildi.

Adnan Menderes Üniversitesinde gerçekleştirilen düğüne, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, ADÜ Rektörü Cavit Bircan ile çiftin yakınları ve engelli arkadaşları katıldı.

Taner Çobanoğlu, düğün yapmayı çok istediğini imkansızlıklar nedeniyle bunun mümkün olmadığını anlatarak, hayallerini kurduğu düğünü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Özgür Yılmaz Çobanoğlu ise, hayatının en mutlu gününde kendilerinde destek olan ve yardımcı olan herkese teşekkür etti.

- Düğün hediyesi tedavileri

Engelli çiftin düğününü yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da Adnan Menderes Üniversitesi olarak hep güzelliklerin peşinde olacaklarını ifade etti.

Çifte düğün hediyesi olarak tedavi giderlerini üstleneceklerini kaydeden Bircan, 'Bu makamlar geçici. Elimizden geldiği ve dilimizin döndüğü kadar tüm güzellikleri yapmaya çalışacağız. Bu kardeşlerimiz için ne yapabilirsek bizim için büyük bir onur ve şeref olacak. Düğünden sonra damadımızın ilk önce çenesiyle ilgili sorununu çözmeye çalışacağız. Gelin hanımı da sağlık kontrolünden geçirerek yapılabilecek tüm tedavilerini sağlayacağız. Bütün imkanlarımızı bu çift için seferber edeceğiz. Onlar bir yola çıkmışlar, Allah yardımcıları olsun ancak bize de onlara yardımcı olmak düşer' dedi.
Kaynak: AA