'21'İnci Küçük Şeyler' Karma Sergisi Açıldı

Gaziantep’te 48 sanatçının eserlerinden hazırlanan “Küçük Şeyler” karma sergisi açıldı.

'21'İnci Küçük Şeyler' Karma Sergisi Açıldı
Sanko Sanat Galerisi’nde Ağıt Uğur Uludağ, Ahmet Algül, Ahmet Avcı, Ahmet Sönmezocak, Ali Karakoç, Alp Yavuz, Aslı Özen, Ayhan Çetin, Barış Özyurt, Baki Bodur, Berk Arıkan, Bilal Yazıcı, Candan Uluğ, Cengizhan Konuralp, Ceyda Güler, Ceyhun Yaman, Derya Ülker, Duygu Aydoğan, Eren Çağdaş Karasu, Erhan Lanpir, Eylül Esmer, Filiz Pelit, Gizem Gündüz, Hakan Esmer, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Mehtap Uygungöz, Merve Karateke, Merve Kurt, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Necati SeydiFerahoğlu, Nuray Tümer, Nurhilal Harsa, Orhan Zafer, Özden Yarımca, Özgür Eryılmaz, Pelin Özgöçen, Raşit Altun, Samed Arda Selim, Savaş Karagözlü, Selda Eren, Selin Keleş, Serdar Leblebici, Serdar Yılmaz, Sude Erdem, Tamer Derican ve Turgut Akarsu’nun eserlerinden oluşan Küçük Şeyler sergisi açıldı. Sergi açılışına katılan sanatçılardan Özgür Eryılmaz, “Küçük Şeyler” başlıklı karma sergi projesinin ilk olarak 1996-2012 yılları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Hakan Esmer’in girişimleri ile başladığını söyledi.



Resim yapmak kent, kent yaşamı, doğa, insan, yalnızlık, kalabalıklar gibi çeşitli temaların işlendiği sergide yağlı boya ve akrilik gibi çeşitli tekniklerin yer aldığı resimler sergilendi. Sergi açılışına katılan sanatçılardan Özgür Eryılmaz, ’Küçük Şeyler’ başlıklı karma sergi projesinin ilk olarak 1996-2012 yılları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Hakan Esmer’in girişimleri ile başladığını söyledi.

Esmer’in 2008’deki girişimleri ile 100 eserle başlatılan Küçük Şeyler Sergi Projesi’nin 2016’ya kadar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde atılan adımlar sayesinde, her sergide çıtasını daha da yükselterek 5 bin dolayındaki çalışmayı koleksiyoner ve sanatseverle buluşturulduğunu kaydeden Eryılmaz, “Genç sanatçıları teşvik etmeyi ve daha deneyimli kuşaklar ile bir araya getirerek, sanatsal etkinliklerin diri tutulmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

48 AYRI RENK, YORUM, TAD VE BAKIŞ AÇISI

Sanatın, yaşama ilişkin sonsuz sayıda çözüm sunduğunu anlatan Eryılmaz, çok renkli bir serginin sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu ifade etti.

Eryılmaz, “Sergide 48 ayrı renk, yorum, tad ve bakış açısı var. Sanat bize sonsuz seçenekler sunuyor. Sanatın dili sonsuzdur. Bizler doğanın bir parçasıyız. Bir taşın bile canı olduğunu düşünüyorum. Arkeologlar geliyor taşı inceliyor ve yorumlayabiliyorlar” diye konuştu.

Resim yapmanın kendisi için “doğayı, insanı, yaşamı, evreni algılayabilme ve anlayabilme çabasını sanatsal üretime dönüştürme olanağı” olarak yorumlayan Eryılmaz, “Resim yapmak kent, kent yaşamı, doğa, insan, yalnızlık, kalabalıklar gibi konuların sanatçı duyarlılığıyla ele alınıp resimsel bir dille yorumlamaktır. Sergimizde karışık teknikler, yağlı boya ve akrilik çalışılmış resimler yer alıyor. 21’nci Küçük Şeyler sergimizi ‘Alarm Art’ sanat grubunun bir etkinliği olarak Sanko Sanat Galerisi’nde gerçekleştik. Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da sergilerimiz yer aldı. Böyle güzel bir galeriyi sanatçılara açan SANKO ailesine sanatçılar adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek ise Küçük Şeyler sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarına vurgu yaptı. Çiçek, Sanko Sanat Galerisi’nin 2004 yılında açıldığını anımsatarak, “Bugüne kadar 190 dolayında sergiye ev sahipliği yaptık, sanatçıları ağırladık. Sergiler sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyon oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, Müdür Yardımcısı Taner Neng, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ve sanatçıların da katılımıyla sergi açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA