Yastayız

Türkiye; PKK ve YPG'nin Ankara'nın göbeğinde düzenlediği terör saldırısı ile karalar bağladı. Şehit olan 28 kişinin yakınları, Adli Tıp'a aktı. Feryatlar birbirine karıştı. Şehitlerden geriye ise acı hikayeler kaldı...

Yastayız
Yastayız
Terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG dış güçlerden destek aldı. Türkiye'yi hedef alan teröristler önceki gün Ankara'daki Devlet Mahallesi'ni kana buladı. PKK destekli YPG'li terörist Salih Neccar, bombalı otomobille askeri servis araçlarına saldırdı. 28 kişi şehit olurken, 61 kişi de yaralandı. Şehitlerin naaşları kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adli Tıp'a akın eden şehit yakınları fenalaştı. 28 şehidin cenazesi ailelerince teslim alındı.

Yastayız

Sosyal destek uzmanları, vatandaşlara destek vermeye çalıştı. Şehitlerin acı hikayeleri ise hepimizi ağlattı:

YETİŞTİME YURDUNDA BÜYÜMÜŞTÜ:
Milli Savunma Bakanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Güner Altınok (50), yetiştirme yurdunda büyümüştü.

ANNESİYLE KONUŞMUŞTU: Şehit Astsubay İbrahim Baran, 2 çocuk babasıydı. Baran, patlamadan sadece 5 dakika önce annesi Ayşe Baran ile telefonda konuşmuştu.

HAYALİ GAZETECİLİKTİ:
Gazeteci Gülşen Yıldız (32), Tarım TV'de çalışıyordu. Bakanlık lojmanlarında yalnız yaşıyordu.

ÇANKIRI'DAN İKİ ŞEHİT: Çankırı, Ankara saldırısında 2 şehit verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve Hava Astsubay Mehmet Koray Pınar (28) şehit düştü. Akman evli ve bir çocuk babasıydı. Pınar'ın annesi, "Oğlum sensiz ne yapacağız" diye ağıtlar yaktı.

MUDANYA AĞLADI: Hain saldırıda hayatını kaybeden Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan'ın (25) acı haberi memleketi Bursa Mudanya'yı ağlattı. İlhan'ın, Facebook'tan "Bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var" diye yazdığı görüldü.

28 YAŞINDAYDI: Terör saldırısında şehit olan asker şöförlerden Ali Öztaş'ın (28) Adana'daki baba evine de ateş düştü. Öztaş'ın Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğu için askere geç gittiği bildirildi.

KARA KUVVETLERİ'NDE MEMURDU: Şehit Meryem Yılmaztürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 18 yıldır memur olarak çalışıyordu.

ÜNİVERSİTEYE DEVAM EDİYORDU: Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde eğitimine devam eden Fethiyeli Orçun Munyas (32), 2014'ten bu yana işlem memuru olarak görev yapıyordu.

KAYSERİ'NİN KADIN ŞEHİDİ: Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu.

3 AYLIK EVLİYDİ:
Fatma Berna Atmaca, üç ay önce evlenmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bir banka şubesinde memur olarak çalışıyordu. İstanbul'da yaşayan Atmaca'nın tayini, 1.5 ay önce Ankara'ya çıkmıştı.

ACININ LİSTESİ
Ertan Akgül (Astsubay) Mustafa Haliloğlu (Sivil memur) Erkan Tümer (Astsubay) İbrahim Baran (Astsubay) Meryem Yılmaztürk (Sivil memur) Uğur Fetih Özdemir (Astsubay) F. Belma Atmaca (Vakıfbank memur) Cumali Akman (Sivil işçi) Yıldız Demirtaş (Sivil memur) Cüneyt Sertel (Astsubay) Mehmet Kutlu (Astsubay) Recep Gülen (Astsubay) Fevziye Kayış (Sivil memur) Muammer Kosacı (Sivil memur) Ali Öztaş (Er) Mevlüt Öksüzoğlu (İşçi) Feyyaz İlhan (Astsubay) Mehmet Yener (Astsubay) Figen Gündüz (Sivil memur) Filiz Koçak (Sivil memur) Eren Ördek (Astsubay) Ayşegül Pürnek (Sivil memur) Gülşen Yıldız (Tarım Bakanlığı) Mustafa Küçük (Sivil memur) Sedat Durgun (Sivil memur) Mehmet Koray Pınar (Astsubay) Güner Altınok (Sivil memur) Özgür Orçun Munyas (Sivil memur)

ANNENİN EVLAT AĞIDI
Saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleri, cenazeleri almak için gittikleri Adli Tıp'ta sinir krizi geçirdi. Ankara'daki saldırıda oğlunu kaybeden bir anne "2 oğlum var. Biri Kumrular'daki terör olayında elini ve ayağını kaybetti. Birini de şimdi kaybettim" diye feryat etti.

Yastayız

SÖZ BİTTİ
Adli Tıp'ta otopsileri yapılan şehit cenazeleri ailelerine teslim edildi. Şehit yakınlarının gözyaşları hepimizi derinden etkiledi.

Yastayız

Kalleş saldırıda şehit düşen Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan, Bursa Mudanya'da toprağa verildi. Kardeşi, fotoğrafını öperek şehit ağabeyine veda etti.