Torul'da Kadın Çiftçilere Sertifikaları Verildi

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ‘Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Programı’ kapsamında eğitimlerini tamamlayan 45 kadın çiftçiye sertifika verildi.

Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen sertifika törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Evren Evrim Özdemir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Bayram, İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Nurettin Araz ve kadın çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Birşen, burada yaptığı konuşmada, kadınların artık hayatın her alanında görev ve sorumluluk üstlendiğini, aile ekonomisine katkıda bulunduğunu belirterek, bu eğitim programları ile de yapılan işlerin daha kaliteli ve daha iyi yapılması yönünde destekleyici rol oynandığını söyledi.



Kırsalda yaşayan çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini dile getiren Birşen, bundan sonra kırsalda çiftçi eğitimlerinin giderek artacağını, bilgi donanımının neticesinde daha bilinçli ve kaliteli üretimin yapılmasının da aile ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı kaydetti.

Torul İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Torul Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve Torul Devlet Hastanesi Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan eğitim programı kapsamında 11-15 Ocak 2016 tarihleri arasında İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünde yapılan eğitim kapsamında kursa katılan kadınlara Aile İçi iletişim, Başarıda Ailenin Rolü, Çocukların Başarısında Kahvaltının Önemi, Annelerin Beslenmesi Ve Çocuklarda Yüksek Ateş ve Yanıklar konularında eğitim verildi.

Kaynak: İHA