Hakkari'de Gerçeği Aratmayan Çığ Tatbikatı
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çığ tatbikatı gerçeği aratmadı.

Hakkari 112 Şube Müdürü Ümit Kızılay, uyumlu çalışmanın sağlanması ve olası çığ olaylarına karşı personelin hazır durumda tutulması için Hakkari merkez ve ilçelerinde sık sık çığ düşmesine sebep olan bölgelerin bulunduğunu ve bunlardan biri olan Depin mevkiinde tatbikat düzenlediklerini belirtti.
Kızılay, “Senaryo uyarınca çığ altında kalan 2 kişi başarıyla kurtarıldı. Yoğun kar yağışı ve dik yamaçlardan dolayı sık sık çığ düşmelerinin görülmesi, ekiplerin de bu duruma hazırlıklı olmalarının sağlanması için UMKE, 112 Acil Servis ve AFAD ekiplerince yapılan çığ tatbikatı başarıyla sonuçlanmıştır” dedi.
