Elmada Yeni Rota, Arap Ülkeleri

ITSO Başkan Vekili Salih Sarıkaya’nın öncülüğünde Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen ve Hindistan’dan gelen iş adamları, Isparta’da tarım ürünleri üzerine incelemelerde bulundu. Konuk heyet, Eğirdir Belediyesi Gölbelde Şirketine ait soğuk hava deposunu gezdi. Başkan Şengöl’ün yakından ilgilendiği heyet, elmanın boyutlarını, renklerini ve paketleme kısımlarını inceledi. Başkan Şengöl, heyettekilere elmanın sadece yenilen bir meyve olmadığını, elmadan çeşitli ürünlerin elde edildiğini aktardı. Çıtır elma ikram eden Şengöl, elmanın bir çok hastalığa karşı koyduğunu dile getirdi.

Elmada Yeni Rota, Arap Ülkeleri
Eğirdir elmasının kalitesinden söz eden Şengöl, Boğazova’da yetişen elmanın kalitesinin dünya sıralamasında birinci sırada geldiğini ifade etti.

Şengöl, kokusu, aroması, rengi ve dayanıklılığı ile Eğirdir elmasının dünya ülkelerinin tercih ettiği bir tür olduğunu savundu. Saha incelemelerini tamamlayan heyeti belediyede misafir eden Şengöl, Eğirdir’in tarihi ve turizmi ile ilgili de bilgi verdi.

Belediyede ikram edilen elma ve armutların lezzetini çok beğenen ve ilk defa böyle bir aromada ve tatta meyve yediklerini belirten heyettekiler, Eğirdir’den çok etkilendiklerini, Başkan Şengöl’ün yakınlığının bundan etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Ayrıca heyet Eğirdir hakkında Başkan Şengöl’e önerilerde bulundu, birlikte çalışma teklifi sundu. Programlarında yarım saat olan belediye ziyaretinde 1,5 saat kalan konuk heyet, Başkan Şengöl’ün misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. ITSO Başkan Vekili Salih Sarıkaya, ziyaret sonrasında Başkan Şengöl’e Eğirdir, elma ve tarım hakkında bilgi vererek heyeti en iyi şekilde misafir etmesinden dolayı teşekkürlerini bildirdi. Ziyaret ve toplantı sonrasında Başkan Şengöl, heyettekilere kristal elma ve Eğirdir’i tanıtıcı broşür verdi.
Kaynak: İHA