GÜNDEM ÖZETİ / 18 Şubat 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Ankara'daki terör saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Sir Suma Chakrabarti ile ortak basın toplantısı yapacak ve Orta Asya Yatırım Forumu'na katılacak.

(İstanbul/12.30/13.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'İntel Teknoloji Konferansı İstanbul 2016' programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Somali Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Muhammed Mürsel Şeyh Abdurrahman'la bir araya gelecek.

(Ankara/15.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlanan; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı 'Kuzey Yıldırımı' askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

7- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı hazırlıkları ile ilgili Fas ziyareti takip ediliyor.

(Rabat)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayı beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçları tamamlanacak.

- Galatasaray ile İtalya'nın Lazio takımı Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/22.05)

2- Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonuna, TOFAŞ Spor Salonu'nda, Darüşşafaka Doğuş-Trabzonspor Medical Park, Galatasaray Odeabank-Banvit maçlarıyla devam edilecek.

(Bursa/16.00/19.00)

3- Basketbolda Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final maçlarının kura çekimi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/14.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA