Demre'de Sosyal Yardım Çalışmaları

Temmuz ayında göreve başlayan Demre Kaymakamı Murat Uz, 2 aylık bir çalışmayla ilçede 302’si engelli olmak üzere toplam 594 ihtiyaç sahibi vatandaş tespit ettiklerini söyledi. Uz, tespit edilen bu vatandaşların bir bölümünün taleplerini yerine getirdiklerini söylerken, geride kalan ihtiyaç sahiplerin de ihtiyaçlarının en kısa sürede karşılanacağını kaydetti.

Demre'de Sosyal Yardım Çalışmaları
Kısa süre içerisinde engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yaptığı çalışmalarla Demreli vatandaşların gönlünde taht kuran Demre Kaymakamı Murat Uz, sosyal yardımlaşma üzerine düzenlenen toplantıda daire amirleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Murat Uz, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken yardım ve ilginin gösterilmesi konusunda tüm daire amirlerini uyardı.

"HİÇ BİR ALLAH’IN KULU SÖYLEMEMİŞ"

İlçede 302’si engelli olmak üzere toplam 594 ihtiyaç sahibi vatandaş olduğunu belirten Kaymakam Uz, tespit edilen vatandaşların bir bölümüne yardım yaptıklarını, geri kalan ihtiyaç sahipleri için de çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Devletin sunduğu engelli ve bakıcı maaşları hususunda çoğu vatandaşın bilgisi olmadığını içtenlikle açıklayan Kaymakam Uz, “Tespit ettiğimiz engelli vatandaşlar var. Devletimizin bu vatandaşlarımıza sunduğu engelli maaşı ve bakıcı maaşı var. Ancak çoğu vatandaşımızın bu konuda bir bilgisi yok. Hiçbir Allah’ın kulu bunu gidip de vatandaşa söylememiş. Bizler burada devletin, vatandaşa sunduğu tüm imkanları onların faydalanmaları için sonuna kadar açacağız” dedi.

"GECİKMİŞ, YAPILMAMIŞ BİR HİZMETİ SÜRATLE VATANDAŞLARA GÖTÜRÜYORUZ"

Özellikle evde sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen çok sayıda vatandaş talebi olduğunu kaydeden Kaymakam Uz, “Vatandaşların ciddi bir talebi var. Bunları şuanda tek tek inceliyoruz. Evde sağlık hizmetleri alma ihtiyaçları varsa bu hizmeti en hızlı bir şekilde vermeye çalışacağız. Aslında bunların yapılmış olması lazım. Biz gecikmiş, yapılmamış olan bir hizmeti, tekrardan süratle vatandaşlara götürmeye çalışıyoruz. Öz eleştiri yapacak olursak normalde, aile hekimlerimizin ve ilçe sağlık örgütümüzün bu işleri süratle takip edeceği bir şeydi. Maalesef şimdiye kadar kapsamlı bir şekilde bu hizmetle ilgilenilmemiş. Bundan sonra her hizmet süratle vatandaşımıza ulaşacak” dedi.

VATANDAŞA ’GİT RAPOR GETİR’ DENİLMEYECEK

Engelli vatandaşların devlet tarafından yardım görebilmesi için gerekli bazı prosedürlerin yerine getiren ilgili vatandaşa her türlü yardımın yapılması gerektiğini konusunda daire amirlerini uyaran Kaymakam Uz, “Vatandaşa vakıftan bir yardım yapıldığında, asla vatandaşı bir yere yönlendirmeyin. Örneğin tekerlekli sandalye için para verdik. Kesinlikle vatandaşın elinden parayı alıp işlemi yapmak yok. Alıcıyla, satıcı birebir görüşecek. Eğer yok siz benim yerime gidin yapın diyorsa, o zaman yardımcı olun. Bir de bazı durumlarda hastanelerden rapor gerekiyor. Vatandaşı git raporunu getir demek yok. Onların hastane köşelerinde beklemesini ve masraf yapmasını istemiyorum. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyemizin araçları var. Vatandaşlarımızı topluca götürüp, raporlarını ve işlemlerini hızlı bir şekilde halledeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA