Bursa'da, 'Trabzon Günleri' Düzenlenecek

Bursa'da, 'Trabzon Günleri' organize edilecek.



Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Dernekleri Federasyonu ile Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde, Trabzon'un işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Bursa'da Trabzon Günleri düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yarın saat 15.00'da açılışı yapılacak etkinliklerin, 21 Şubat Pazar günü sona ereceği ifade edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin standını ziyaret edenlere çeşitli hediyelerin yanı sıra kenti tanıtıcı CD, dergi ve broşür dağıtılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Trabzon kültürünün başrolde olacağı etkinliğe Trabzon'dan 18 ilçe belediyesi katılım sağlayacak. Böylece Bursa'daki Trabzonlular, kendi ilçelerinin kurumlarına ulaşma imkanı bulacak. Ziyaretçiler etkinlik süresince Trabzon el sanatları, Trabzonlu sanatçıların sergileri, yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına kavuşacak. Yoğun katılımın beklendiği etkinliklerde Karadenizli sanatçılar da konserler verecek.'

Kaynak: AA