Muavin Yolcunun Unuttuğu Çantayı Çaldı
Konya’nın Kulu ilçesinde bir şirkete ait yolcu otobüsünün muavini, bir yolcunun içerisinde yaklaşık 20 bin lira değerinde 50 bin Danimarka kronu ve altın gerdanlık bulunan çantayı çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Muavinin çantayı görmediğini söylemesi üzerine Türkan Harmancı, durumu polise bildirdi. Kulu otogarından hareket ederek Ankara istikametine giden otobüs, polis ekipleri tarafından Gölbaşı mevkiinde durduruldu. Otobüste arama yapan polis, bir sonuca ulaşamayınca Kulu otogarına geri döndü. Otogarda çöp konteynerlerinde yapılan aramada, çanta içerisinde birkaç küçük altınla bulundu. Bunun üzerine muavinin şüpheli tavırlarından şüphelenen polis, Kulu’ya tekrar dönüş yapan otobüs muavini Mustafa Ç.’yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen muavinin yapılan sorgusunda çantayı kendisinin aldığını ve paraları otobüste yolculara çay ikram ettiği termosun içerisine sakladığını itiraf etti. Bunun üzerine otobüste tekrar arama yapan polis, paraları termosun içerisinde buldu, altın gerdanlığa ise ulaşılamadı. Mustafa Ç.’nin ifadesinde çantadan sadece paraları aldığını altın gerdanlığı ise almadığını söylediği öne sürüldü. Polis, kayıp gerdanlığı bulmak için çalışmalarını sürdürdü. Şüpheli Mustafa Ç. ise ifadesinin devamı için emniyete götürüldü.
Gurbetçi mağdur Türkan Harmancı ise ilk kez yalnız otobüse bindiğini ve başına böyle bir şey geldiğini söyleyerek, Kulu Emniyet Müdürlüğü’ne özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
