EPDK'dan KEP'siz RES Önlisans Başvuru Duyurusu

RES önlisans başvurularında, kayıtlı eposta adreslerini EPDK'ya bildirmeyenlerin, bu işlemi 23 Şubat 2016'ya kadar tamamlaması gerekiyor.

Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) için 24-30 Nisan 2015 tarihlerinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yapılan önlisans başvurularında, kayıtlı elektronik posta adreslerini (KEP) sunmamış başvuru sahiplerinin, bu işlemi 23 Şubat 2016'ya kadar tamamlamaları gerekiyor.

Konuyla ilgili duyuru, EPDK'nın internet sitesinde yayınlandı.

Buna göre EPDK, Türk Ticaret Kanunu ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri uyarınca, önlisans başvurusunda bulunan tüzel kişilerden kayıtlı elektronik posta adreslerini Kurum'a sunmamış olanların, e-Tebligat’a elverişli KEP adreslerini 23 Şubat 2016 tarihine kadar sunmaları gerektiğini duyurdu.

Bildirilen KEP adreslerinden bir kısmının e-Tebligata elverişli olmaması nedeniyle, resmi yazışmaların söz konusu adreslere iletilemediği belirtilen duyuruda, EPDK tarafından anonim ve limited şirketlere yapılacak yazışma, bildirim gibi işlemlerin kağıt kullanımına son verilerek, KEP altyapısı üzerinden elektronik ortamda yürütüleceği kaydedildi.

Ayrıca, KEP adreslerinin bildirilmiş olduğu başvurular arasında da, e-Tebligata elverişli olmayan adreslerin bulunduğu ve bu adreslerin e-Tebligat'a elverişli hale getirilerek 7 Mart 2016 tarihine kadar bildirilmesi gerektiği ifade edilen EPDK açıklamasında, e-Tebligat'a elverişsiz adresler nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından Kurum'un sorumlu olmayacağı hatırlatıldı.

Kaynak: AA