THK'nın 91. Kuruluş Yıldönümü

Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 91. Yılı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. THK Başkanı Kürşat Atılgan, "Bugün uzaklar yakın olmuşsa, bilim ve teknoloji gelişmişse havacılık sayesindedir" dedi.

Türk Hava Kurumu’nun 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda tören düzenlendi.

Törende THK Başkanı Mustafa Atılgan’ın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAİ) Başkanı John Grubbstoom yer aldı. Törende konuşma yapan THK Başkanı Kürşat Atılgan, THY’nin kurulurken kazandığı tüm imtiyazlarının zamanla elinden alındığının altını çizdi.

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR VURGUSU

Tören öncesinde basına yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk’e bu kurumu kurduğu için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diyen Atılgan, törende yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk Trablusgarp Savaşı’nda ilk kez gördüğü savaş uçaklarının önemini kavramış ve yıllar sonra da ’İstikbal göklerdedir’ demişti. Bugün uzaklar yakın olmuşsa, bilim ve teknoloji gelişmişse havacılık sayesindedir. Atatürk’ün sözlerine sonuna kadar katılıyorum."

THK’nın kaybettiği imtiyazların ardından farklı kaynaklardan gelir elde ederek ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Atılgan, "THK, kısıtlı imkanlarla gençlere hava sporlarını aşılıyor, uçak imal ediyoruz, Türkiye’nin dört bir yanındaki yaralı ve hastaları ambulans helikopterlerle hastanelere yetiştiriyor ve orman yangınlarına müdahale ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA