Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar 2015 Yılını Değerlendirdi
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı 2015 yılı değerlendirmesinde "Kocasinan Belediyesi olarak hedefimiz Kayseri’yi dünya şehri haline getirmek" dedi.
Kocasinan Belediye Meclis salonunda yapılan basın toplantısında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Belediyeler insana hizmet etmek için kurulmuş olan bir kurumdur. Hedefinde insan olan, insanın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan bir kurum. Hedefimizde şehrimizi dünya ölçeğinde bir şehir haline getirmek var. Daha yeşil, daha çevreci, daha modern bir Kayseri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılında bu yolda bir çalışma sergiledik. 2016 yılında da bu çalışmalar artarak devam edecek. Gelişimde, değişimde ve yenilikte süreklilik sloganı ile başladığımız çalışmalarımızı çözüm odaklı ve proje odaklı belediyecilik diye iki ana temaya bağladık. Bunlarla birlikte Kocasinan’ı eğitimde, kültürde, sporda ve sağlıkta bir merkez yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Çolakbayrakdar ayrıca, "Kadın Gelişim Merkezi 2015 yılında başlayan ve 2016 yılına sarkan çalışmalarımızdan bir tanesi. Rutin programlarımız çerçevesinde yapılan çalışma. Kadın gelişim merkezi tamamen kadınlarımıza hizmet eden bir merkez. Kaba inşaatı tamamlandı. 2015 yılında yüzde 40 oranında tamamlandı. İçeriği ve işleyişi ile ilgili olarak da birimlerimizdeki arkadaşlarımız çalışıyor. İnsanımıza iyi hizmet verecek bir merkez olacak. Semt konaklarımız 8 mahallemizde yapıldı. Birinci etabında Kayabaşı, Beyazşehir ve Boztepe’de yapıldı. Fiziki olarak hepsi tamamlandı. Yeni Mahalle, Yeşil mahalle ve Mevlana Mahallesi’ne de semt konağı yapılacak. Ziya Gökalp ve Mimarsinan Semt Konağımız da var. Mimarsinan Mahallesi’ndeki semt konağının açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız" şeklinde konuştu.
Çolakbayrakdar ayrıca, "Sohbet salonlarının, muhtar evinin olduğu bir merkez olacak. 2016 yılı ile ilgili bu merkezleri yaşar hale getireceğiz. Mahalle sakinleri ile ilgili onların ihtiyacını karşılayan herkesin bir paylaşımda bulunabileceği merkezler haline getirmek için içinin fonksiyonlarını donatıyoruz. Mahallelerimizde sentetik çim yüzeyli futbol sahaları yaptık. 13 adet futbol sahası yapıldı. Gençlerimizin artık çok rahat bir şekilde spor yapabilmelerinin önünü açtık. Hemşerilerimiz tarafından en çok istenen işlerden bir tanesi. 814 bin TL’ye tamamlanmış. Basketbol sahaları yaptık 5 farklı mahalleye. Tamamen FIBA standartlarına göre yapıldı. Şehrin tamamını ilgilendiren sorunları çözecek Orta Yol projemiz var. 2015 yılında Mustafa Çelik Başkanımız zamanında 1. Etap ihalesi yapıldı. Orta Yol’un 9 kilometrelik yolu tamamlanmış durumda. Şu anda yol olarak açılmış vaziyette. Şehre ciddi manada hizmet verecek olan bir yol. Kuşçu mahallesinde barajın çevresindeki sosyal alan var. Burada yeşil bir bölge oluşturacağız. Mavi ve yeşili buluşturacağız. Hızlıca büyüyen, yetişen ağaçlar ekilecek. Burada 11 adet bungalo tipi evler olacak. Küçük bir tatil köyü gibi olacak. Alt yapısı hazır. Hemşerilerimiz tarafından beğeni ile kullanılırsa sayılarını artıracağız" ifadelerini kullandı.
Sözlerini sürdüren Çolakbayrakdar, "2016 yılında yatırımlarımız daha da artarak devam edecek. Yapacağımız yatırımları açıklarken bu bölgeyi çok farklı bir şekilde oluşturacağız. 10 bin metrekare tartan pist yaptık. 17 farklı noktada vatandaşlarımız rahatlıkla spor yapabiliyor. Belediye dediğimiz zaman ilk akla gelen yol, kaldırım ve temizlik işleri. Şehrimizde kilitli parkelere çok rastlanıyor. Bizim de bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Otoparkların yapılması gibi değişik alt gruplar da var. Bize kırsal olarak bağlanan mahallelerimiz var. Doğu ve batı olarak iki bölgeye ayırdık. Kilitli parke çalışmalarımız devam ediyor. 41 bin metrekare kilitli parke imalatımız tamamlandı. Merkezdeki mahallelerde ve mobilya kent içinde yaptığımız kilitli parke işi var. 57 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık. MOBİTEK ile ilgili de ihale süreci tamamlandı. Önümüzdeki günlerde inşaat süreci başlayacak" diye konuştu.
Çalışmalarına değinen Çolakbayrakdar, "Yeni beton plak ve geçmeli bordür uygulamamız var. Fatih ve Mimarsinan Mahallesi bölgesinde. 24 bin metrekare 2015 yılında suni bazalt uygulaması yapmışız. Fevzi Çakmak ve Serçeönü Mahallesinde 10 bin 700 metrekare yaptık. Erciyesevler ve Gevher Nesibe Mahallesinde ise 24 bin 700 metre kare de bu bölgemizde uygulama yaptık. Yapılan uygulamaların biraz daha kalite olarak veya vatandaşın istifade etmesi noktasında neler yapılması gerektiği ile ilgili de çalışmalarımız yapılıyor. Kaldırımlarımız birer adım atarak insanımızın daha rahat kullanabileceği uygulamalar. Bu uygulamalar devam edecek. Hem malzemeyi tanıdık, hem de malzemenin tabiat şartlarına verdiği tepkiyi gördük. Nihayetinde bunlar ömürlük işler, inşallah uzun bir süre şehrimize hizmet edecek olan çalışmalar. 53 bin 600 metrekare bu malzememiz başka mahallelerde uygulandı. Toplamda 113 bin metrekare çalışma yapıldı. 12 kilometrelik bir kanal var ilçemiz sınırları içinde. 3 kilometrelik kısım Bekir Yıldız başkanımız zamanında yapıldı. 2015 yılında taşkın koruma alanının zemini ve mevcut duvarı ile ilgili çalışma yaptık. Yeşillenmiş ve yosunlaşmış görüntü daha az olacak. Biyolojik ve kimyasal tedbirler nelerse onu alacağız. Kayseri’de ilk defa görülen oyun grupları ve park yaptık. Kocasinan’da yapılacak olan parklar daha çok fonksiyonel ve teması olan parklar olacak. Parklardaki oyun gruplarına 18 bin metrekarelik suni çim yapıldı" şeklinde konuştu.
Çolakbrakdar, "Kalaycıoğlu mescidinin restorasyonunu yaptırdık. Tarihe olan saygımız, tarihi eserlerin korunmasına yönelik yaklaşımımız bunun bir tarifi. 2016’dan itibaren Kocasinan ilçesi sınırları içindeki tarihi eserlerin bir sonraki nesillere aktarılması için çalışmalar yapıyoruz. Muhtelif yerlerdeki muhtar evleri ve umumi tuvaletlerin yapımı gerçekleştirildi.
Bir çok noktada tadilat yaptık. 770 bin 956 TL ücret ödendi bu işlere. Yol çalışmalarımızı sadece asfalt olarak yapmıyoruz. Yolu yeniden yapıyoruz. Alt yapı kuruluşları ile birlikte yapılması gereken ne ise onların hepsini yenileyip yolu yeniden yapıyoruz. Bir iş yapılıyorsa uzun süreli ve hizmete dönük olmalı. Alt yapı kuruluşları ile bu iş yapıldığı için biraz zaman noktasında iş uzayabiliyor. Bir çok mahallemizdeki kentsel dönüşüm kamunun kaynaklarının da doğru kullanılması ana mantığımız. Çevre şartları iyi olmayan imar şartlarına uygun imarlaşmamış bölgelerimiz Kocasinan bölgesi içinde en kısa zamanda kentsel dönüşüm olacak. Kamu imkanları da en iyi şekilde değerlendirilecek. Asfaltlama çalışmalarına 6 milyon 839 bin 178 TL 2015 yılında ödeme yapıldı. Hizmet binamız içinde de bir takım yenilemeler yapıldı. 235 adet parkımız var, bu parklarda değişik sosyal donatılar yaptık. Kocasinan’ın geleneksel bir çalışması olan domates fidesi dağıtımı yapıldı. Ana hedefimiz insanımızın sağlığını düşünmektir. Genetiği ile oynanmamış domates fideleri dağıtıldı. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek" ifadelerini kullandı.
Belediye çalışmalarından bahseden Çolakbayrakdar, “Çöpleri artık ayrıştırılmış olarak topluyoruz. Esnaflarımızın çöpünü küçük aletlerle topluyoruz. Bunlar operasyonel gücü çok olan, esnafımızın çöpünü hızlıca aldığımız araçlar. Çevreci bir yaklaşımımız var. Yer altı çöp konteynırlarımız var. Bunlar dışarıya pis görüntü vermeden 34 noktada temiz bir şekilde çöp toplanıyor. 8 adet süpürge aracımız ile günde 3 vardiya halinde çalışıyor. Günde ortalama 65 kilometre mesafe kat ediyor. 365 günde dünyanın çevresini 5 kez dolaşıyoruz” diye konuştu.
Asker ailelerine yardımda bulunduklarını belirten Çolakbayrakdar, “Her ay 850 adet asker ailesine nakdi destekte bulunuyoruz. 777 bin 600 TL asker ailelerine yardımda bulunduk. Şu an içinde bulunduğumuz durumdan dolayı, bizlerin huzurlu bir şekilde oturması için canını siper eden Mehmetçiklere de mücadelelerinde başarılar diliyorum. Şehitlerimizin makamları cennet olsun. Bin yıllık geçmişimizi üç beş çapulcu bizim elimizden alamaz” dedi.
Kaynak: İHA
Çolakbayrakdar ayrıca, "Kadın Gelişim Merkezi 2015 yılında başlayan ve 2016 yılına sarkan çalışmalarımızdan bir tanesi. Rutin programlarımız çerçevesinde yapılan çalışma. Kadın gelişim merkezi tamamen kadınlarımıza hizmet eden bir merkez. Kaba inşaatı tamamlandı. 2015 yılında yüzde 40 oranında tamamlandı. İçeriği ve işleyişi ile ilgili olarak da birimlerimizdeki arkadaşlarımız çalışıyor. İnsanımıza iyi hizmet verecek bir merkez olacak. Semt konaklarımız 8 mahallemizde yapıldı. Birinci etabında Kayabaşı, Beyazşehir ve Boztepe’de yapıldı. Fiziki olarak hepsi tamamlandı. Yeni Mahalle, Yeşil mahalle ve Mevlana Mahallesi’ne de semt konağı yapılacak. Ziya Gökalp ve Mimarsinan Semt Konağımız da var. Mimarsinan Mahallesi’ndeki semt konağının açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız" şeklinde konuştu.
Çolakbayrakdar ayrıca, "Sohbet salonlarının, muhtar evinin olduğu bir merkez olacak. 2016 yılı ile ilgili bu merkezleri yaşar hale getireceğiz. Mahalle sakinleri ile ilgili onların ihtiyacını karşılayan herkesin bir paylaşımda bulunabileceği merkezler haline getirmek için içinin fonksiyonlarını donatıyoruz. Mahallelerimizde sentetik çim yüzeyli futbol sahaları yaptık. 13 adet futbol sahası yapıldı. Gençlerimizin artık çok rahat bir şekilde spor yapabilmelerinin önünü açtık. Hemşerilerimiz tarafından en çok istenen işlerden bir tanesi. 814 bin TL’ye tamamlanmış. Basketbol sahaları yaptık 5 farklı mahalleye. Tamamen FIBA standartlarına göre yapıldı. Şehrin tamamını ilgilendiren sorunları çözecek Orta Yol projemiz var. 2015 yılında Mustafa Çelik Başkanımız zamanında 1. Etap ihalesi yapıldı. Orta Yol’un 9 kilometrelik yolu tamamlanmış durumda. Şu anda yol olarak açılmış vaziyette. Şehre ciddi manada hizmet verecek olan bir yol. Kuşçu mahallesinde barajın çevresindeki sosyal alan var. Burada yeşil bir bölge oluşturacağız. Mavi ve yeşili buluşturacağız. Hızlıca büyüyen, yetişen ağaçlar ekilecek. Burada 11 adet bungalo tipi evler olacak. Küçük bir tatil köyü gibi olacak. Alt yapısı hazır. Hemşerilerimiz tarafından beğeni ile kullanılırsa sayılarını artıracağız" ifadelerini kullandı.
Sözlerini sürdüren Çolakbayrakdar, "2016 yılında yatırımlarımız daha da artarak devam edecek. Yapacağımız yatırımları açıklarken bu bölgeyi çok farklı bir şekilde oluşturacağız. 10 bin metrekare tartan pist yaptık. 17 farklı noktada vatandaşlarımız rahatlıkla spor yapabiliyor. Belediye dediğimiz zaman ilk akla gelen yol, kaldırım ve temizlik işleri. Şehrimizde kilitli parkelere çok rastlanıyor. Bizim de bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Otoparkların yapılması gibi değişik alt gruplar da var. Bize kırsal olarak bağlanan mahallelerimiz var. Doğu ve batı olarak iki bölgeye ayırdık. Kilitli parke çalışmalarımız devam ediyor. 41 bin metrekare kilitli parke imalatımız tamamlandı. Merkezdeki mahallelerde ve mobilya kent içinde yaptığımız kilitli parke işi var. 57 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık. MOBİTEK ile ilgili de ihale süreci tamamlandı. Önümüzdeki günlerde inşaat süreci başlayacak" diye konuştu.
Çalışmalarına değinen Çolakbayrakdar, "Yeni beton plak ve geçmeli bordür uygulamamız var. Fatih ve Mimarsinan Mahallesi bölgesinde. 24 bin metrekare 2015 yılında suni bazalt uygulaması yapmışız. Fevzi Çakmak ve Serçeönü Mahallesinde 10 bin 700 metrekare yaptık. Erciyesevler ve Gevher Nesibe Mahallesinde ise 24 bin 700 metre kare de bu bölgemizde uygulama yaptık. Yapılan uygulamaların biraz daha kalite olarak veya vatandaşın istifade etmesi noktasında neler yapılması gerektiği ile ilgili de çalışmalarımız yapılıyor. Kaldırımlarımız birer adım atarak insanımızın daha rahat kullanabileceği uygulamalar. Bu uygulamalar devam edecek. Hem malzemeyi tanıdık, hem de malzemenin tabiat şartlarına verdiği tepkiyi gördük. Nihayetinde bunlar ömürlük işler, inşallah uzun bir süre şehrimize hizmet edecek olan çalışmalar. 53 bin 600 metrekare bu malzememiz başka mahallelerde uygulandı. Toplamda 113 bin metrekare çalışma yapıldı. 12 kilometrelik bir kanal var ilçemiz sınırları içinde. 3 kilometrelik kısım Bekir Yıldız başkanımız zamanında yapıldı. 2015 yılında taşkın koruma alanının zemini ve mevcut duvarı ile ilgili çalışma yaptık. Yeşillenmiş ve yosunlaşmış görüntü daha az olacak. Biyolojik ve kimyasal tedbirler nelerse onu alacağız. Kayseri’de ilk defa görülen oyun grupları ve park yaptık. Kocasinan’da yapılacak olan parklar daha çok fonksiyonel ve teması olan parklar olacak. Parklardaki oyun gruplarına 18 bin metrekarelik suni çim yapıldı" şeklinde konuştu.
Çolakbrakdar, "Kalaycıoğlu mescidinin restorasyonunu yaptırdık. Tarihe olan saygımız, tarihi eserlerin korunmasına yönelik yaklaşımımız bunun bir tarifi. 2016’dan itibaren Kocasinan ilçesi sınırları içindeki tarihi eserlerin bir sonraki nesillere aktarılması için çalışmalar yapıyoruz. Muhtelif yerlerdeki muhtar evleri ve umumi tuvaletlerin yapımı gerçekleştirildi.
Bir çok noktada tadilat yaptık. 770 bin 956 TL ücret ödendi bu işlere. Yol çalışmalarımızı sadece asfalt olarak yapmıyoruz. Yolu yeniden yapıyoruz. Alt yapı kuruluşları ile birlikte yapılması gereken ne ise onların hepsini yenileyip yolu yeniden yapıyoruz. Bir iş yapılıyorsa uzun süreli ve hizmete dönük olmalı. Alt yapı kuruluşları ile bu iş yapıldığı için biraz zaman noktasında iş uzayabiliyor. Bir çok mahallemizdeki kentsel dönüşüm kamunun kaynaklarının da doğru kullanılması ana mantığımız. Çevre şartları iyi olmayan imar şartlarına uygun imarlaşmamış bölgelerimiz Kocasinan bölgesi içinde en kısa zamanda kentsel dönüşüm olacak. Kamu imkanları da en iyi şekilde değerlendirilecek. Asfaltlama çalışmalarına 6 milyon 839 bin 178 TL 2015 yılında ödeme yapıldı. Hizmet binamız içinde de bir takım yenilemeler yapıldı. 235 adet parkımız var, bu parklarda değişik sosyal donatılar yaptık. Kocasinan’ın geleneksel bir çalışması olan domates fidesi dağıtımı yapıldı. Ana hedefimiz insanımızın sağlığını düşünmektir. Genetiği ile oynanmamış domates fideleri dağıtıldı. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek" ifadelerini kullandı.
Belediye çalışmalarından bahseden Çolakbayrakdar, “Çöpleri artık ayrıştırılmış olarak topluyoruz. Esnaflarımızın çöpünü küçük aletlerle topluyoruz. Bunlar operasyonel gücü çok olan, esnafımızın çöpünü hızlıca aldığımız araçlar. Çevreci bir yaklaşımımız var. Yer altı çöp konteynırlarımız var. Bunlar dışarıya pis görüntü vermeden 34 noktada temiz bir şekilde çöp toplanıyor. 8 adet süpürge aracımız ile günde 3 vardiya halinde çalışıyor. Günde ortalama 65 kilometre mesafe kat ediyor. 365 günde dünyanın çevresini 5 kez dolaşıyoruz” diye konuştu.
Asker ailelerine yardımda bulunduklarını belirten Çolakbayrakdar, “Her ay 850 adet asker ailesine nakdi destekte bulunuyoruz. 777 bin 600 TL asker ailelerine yardımda bulunduk. Şu an içinde bulunduğumuz durumdan dolayı, bizlerin huzurlu bir şekilde oturması için canını siper eden Mehmetçiklere de mücadelelerinde başarılar diliyorum. Şehitlerimizin makamları cennet olsun. Bin yıllık geçmişimizi üç beş çapulcu bizim elimizden alamaz” dedi.