Artvin'de Maden Gerginliği
Artvin’da Kafkasör Yaylası’nda bulunan Cerattepe Bölgesi’nde bakır madeni çıkarılması için şirket yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde bölgeye gelişi dün akşamdan bu yana gerginliğe yol açtı.

Çevik kuvvet polis ekipleri konvoy ile toplanan protestocu grubun arasında barikat kurarak maden şirketinin araçlarına yaklaşmalarına izin vermezken,CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, dün geceden bu yana bölgede bulunduklarını anlattı. Bayraktutan "Diğer illerden yoğun bir polis ve jandarma takviyesi olduğunu görüyoruz. Tek temennim burada kimsenin burnunun kanamamasıdır. Eğer bir tek Artvinli’nin burnu kanarsa; bunun hesabını kimse veremez" dedi.
Bayraktutan, Artvinli olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e telefonla ulaşarak Artvin’de güvenlik güçleri ile halkın karşı karşıya geldiğini anlattı. Bayraktutan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da arayarak, Artvin’deki mevcut durumun Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilmesi ve çözüm bulunmasını rica etti. Zaman zaman elinde megafonla kalabalığa seslenen Bayraktutan, çevrecileri sakinleştirmeye çalıştı.
