Tayland'daki Bombalı Saldırı

Bilal Muhammed'in avukatı, müvekkilinin işkence gördüğünü ve ifadesini geri çektiğini açıkladı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 17 Ağustos'ta düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıda, bombayı yerleştirdiği şüphesiyle tutuklanan Bilal Muhammed'in sorgusu sırasında işkence gördüğü ve ifadesini geri çektiği bildirildi.

Avukat Chuchart Kanpai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Bilal Muhammed'in daha önce verdiği ifadeyi geri çekerek saldırıya karıştığına dair suçlamaları reddettiğini belirtti.

Soruşturmanın başında şüphelinin itirafta bulunması için işkence gördüğünü ve fiziksel şiddete uğradığını iddia eden Kanpai, yetkililerin müvekkiline suçlamaları zorla kabul ettirdiğini söyledi.

Muhammed, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kendisinin Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nden bir Uygur mültecisi olduğunu kaydetti.

Tayland polisi daha önce, Muhammed ve ikinci şüpheli olarak görülen Yusuf Mieraili'nin, saldırıda kullanılan bombanın yapımı ve olay yerine yerleştirilmesi için kendilerine ödeme yapıldığını kabul ettiklerini açıklamıştı.

Muhammed ve Mieraili'nin yarın askeri mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da 17 Ağustos'ta her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA