Aydın'dan Kısa Kısa

AYDIN – Didim ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2016 yılı organizasyonuyla umreye gidecek olan 45 kişi törenle uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Didim İlçe Müftülüğü'nce düzenlenen program dahilinde umreye gidecek olan 45 kişilik kafile için Merkez Camisi önünde tören düzenlendi.

Didim İlçe Müftü Vekili İhsan Kurt, 'Yapılacak yolculukların en güzeli umreye gitmektir. Bu yolculuk daha önceden gidilse de insanın içerisinde her zaman tekrar gitme arzusunu bırakan güzel bir yolculuk. Cenab-ı Hak, önce gitmeyenlere, sonra gidenlere tekrar gitmeyi nasip eylesin inşallah' dedi.

Kurt, 29'u kadın 45 kişiyi Didim'den kutsal topraklara uğurladıklarını ifade etti.

- ADÜ'de doktor adayları çocuklarla oyun oynayıp pasta kesti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Çalışma Kolu, ADÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavi gören çocuklarla bir araya geldi.

ADÜ Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen’in de yer aldığı etkinlikte, doktor adayları, çocuklarla oyun oynadı.

Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten öğrenci Sezer Güvenç, “Doktor adayları olarak hastanemizde tedavi altında olan çocuklarımızla oyunlar oynayarak onları sevindirmek istedik. Amacımız hem çocukların hastane korkusunu yenmek hem de doktor adayı olan arkadaşlarımıza hastane bilincini aşılamaktı. Çocuklarımıza verdiğimiz hediyeleri bize temin eden Aydın esnafına ve bu etkinliğin düzenlemesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: AA